fbpx

Despre mine

Despre educație, parenting și lecții de viață pentru copii.

Numele meu este Dana Ilies, m-am născut in 1969 la Nehoiu și sunt de profesie inginer energetician. In 2016 am sărbătorit 25 de ani de căsătorie și am doua fiice superbe. Ele și soțul meu m-au învățat ce înseamnă să iubești cu adevărat, total și mai presus de orice.
Am locuit în București, Frankfurt, Macao și Singapore.
Fiecare loc nou unde te duci, chiar și dacă mergi într-o vacanță, te schimbă puțin. Iți lărgește orizonturile și te face să vezi lumea prin ochii altor oameni, care au altă cultura și alte obiceiuri. Niciodată nu iți pierzi identitatea sau rădăcinile, dar așa cum adaugi condimente într-o mâncare, fiecare loc nou aduce câte o nuanță în felul tău de a privi lucrurile. Dacă păstrezi o minte deschisa poți învăța atâtea lucruri noi din orice astfel de experiență.
Povestea mea despre SoulKids începe la Singapore. Singapore este un oraș fascinant, cu adevărat Smart City, unde amestecul de culturi, rase, religii este un mediu excepțional pentru creativitate și inovație. Chiar și după ani de stat aici am momente și văd locuri în Singapore care mă umplu de admirație și mă surprind. Este un oraș al tuturor posibilităților și mulțumesc universului că am avut această șansă de a locui aici.
Am să menționez că la Singapore am plecat să locuiesc după ce fetița mea cea mică a plecat la universitate. A părut a fi un fel de moment zero, un punct în care aveam posibilitatea să aleg să încep ceva nou. Nu am știut exact ce de la început, întotdeauna am știut doar că îmi face plăcere sa fiu altora de folos, să ajut, să incurajez.
Este extraordinar să vezi cum ți se arată posibilitățile când ești cumva pe recepție.
O prietenă m-a sunat să-mi spună despre un job postat pe Facebook. Era un job de admin, part time, la o companie numita SoulCentre.
Am trimis un email și de aici viața mea s-a schimbat radical. In câteva zile am fost invitata la un interviu, iar câteva săptămâni mai departe, am fost angajată.
SoulCentre are programe de Dezvoltare Personală, Reiki și Meditație pentru adulți precum și un program de Life-skills pentru copii numit SoulKids.
M-au întrebat dacă nu aș vrea să devin SolKids Mentor. Am spus da, și după absolvirea cursului am devenit Mentor la programele de Life skills pentru copii.
Trainingul pentru a deveni SoulKids Mentor mi-a schimbat modul de a vedea lucrurile și a trăi în viața de zi cu zi, nu are nimic din ceea ce te-ai putea aștepta de la un training obișnuit. Gândirea în spatele acestui training este că un Mentor inspiră, că el trebuie să fie lecția nu doar să spună o poveste. Prima lecție a fost că nu poți da ceva ceea ce tu nu ai. Vikas ne-a ajutat să ne evaluăm fiecare cotlon al minții noastre, am învățat sa identificam și evaluăm prejudecățile, am învățat să ascultăm mai mult decât să încercăm să convingem, că este ok să fim „puțin ridicoli” din când în când sau să facem greșeli,  să avem curajul să ieșim din zona de confort și să încercăm să ne depășim limitările. A fost un pas extraordinar, însă ce a venit după aceea în atâtea programe SoulKids la care am participat m-a făcut să simt că mi-am găsit un scop al vieții mele, să ajut orice copil să viseze departe și să-și îndeplinească visurile.
Este înălțător să vezi privirile fericite ale copiilor care te ascultă spunând povesti, să simți că ii ajuți să crească frumos, să stea la adăpost de negativism și să știe rețeta succesului și fericirii. (există așa ceva, am învățat asta tot aici). Timp de 2 ani am fost mentor pentru multe programe SoulKids, fiecare program are o structură similară, dar ceea ce îl face deosebit de fiecare dată sunt copiii care contribuie la discuții și aduc energia lor. Am avut copii din toate colțurile lumii: USA, Elveția, Germania, Cambodgia, Coreea de Sud, Olanda, Australia, UK, Turcia, Brazilia, Franța, Singapore sau Noua Zeelanda. Indiferent de unde sunt, copiii au aceeași curiozitate și deschidere de a învăța lucruri noi, de a pune întrebări. Am învățat sa prețuiesc unicitatea fiecărui copil și la fel am învățat că, într-un mediu care îl sprijină, nu exista limite la ceea ce el poate realiza.

Următorul meu proiect este deci să dau înapoi, să împărtășesc lecțiile pe care le-am învățat prin a aduce SoulKids din Singapore în Romania.

[maxbutton id=”4″]

[maxbutton id=”3″]