Despre copii

Experiența mea ca SoulKids Mentor

(traducere din engleză, articolul original este aici)

Povestea mea începe cu un post pe Facebook unde Sally Forrest vroia să angajeze pe cineva part-time la SoulCentre. La momentul respectiv nu știam nimic despre SoulKids, dar căutam un job, așa că am trimis un email. Această acțiune mi-a schimbat viața.

Am devenit parte a unei echipe de oameni minunati care m-au incurajat și ajutat incă din primul moment.

Când a apărut oportunitatea de a participa la trainingul pentru a deveni SoulKids Mentor și Sally mi-a oferit această oportunitate, am fost foarte fericită și sigură că va fi o experiență minunată.

Nimic nu m-ar fi putut pregăti insă pentru ceea ce este acest curs. Vikas Malkani este cel mai înțelept om pe care îl cunosc, dacă nu cel mai înțelept om pur și simplu. El poate să-ți spună o singură frază care îți va schimba viața pentru totdeauna. El are un fel de a dezvăui cele mai adânci secrete ale existenței în cel mai simplu mod posibil.

SoulKids Mentor Training îți schimbă modul de a-ți trăi viața. Te face mai bun ca om și un foarte bun părinte. Merge până în cele mai ascunse părți ale sufletului tău, te face să-ți reevaluezi mentalitatea, condiționările, credințele care te limitează, te face să ai incredere în tine și iți dă instrumentele pentru a-ți crea propriul succes și propria fericire.

Acest training te ajută în primul rand pe tine ca persoană și numai după aceea te instruiește cum să-i înveți pe copii.

Un SoulKids Mentor inspiră, nu transmite pur și simplu informații. Ca mentor trebuie să aplici lecțiile pe care le predai in viața ta întâi, trebuie să fii lecțiile nu numai să le spui. De aceea programul are un așa mare impact, pentru că se adreseaza sufletului copilului, nu numai minții.

Si partea cea mai interesantă din toate este că asta se întâmplă într-o atmosferă relaxantă,în care te simți bine, prin povești si jocuri. Copiii și adultii învață cel mai bine când se simt bine și interacționează.

Am devenit SoulKids Mentor in Mai 2016 și de atunci am asistat-o pe Vidhya, Managerul programului, la toate programele SoulKids organizate de SoulKids Academy in Singapore.

Nu este răsplată mai mare decat să vezi fericirea și bucuria din ochii copiilor care te ascultă spunându-le povesti.

Putem vedea copiii schimbându-se fată de momentul când intră pe ușă prima oară.

Ei vin puțin sfioși, nestiind despre ce va fi vorba și ce să astepte. La inceput sunt tăcuți și nu interacționează foarte mult, dar la sfârșitul programului ei sunt extrem de încântați și încrezători.

Când iși intâlnesc apoi părinții ei sar incolo și incoace și incearcă să le spuna părți din poveștile pe care le-au auzit. O experiență extraordinară pentru mine sunt imbrățișarile pe care copiii ni le dau când pleacă.

Nu poate fi răsplată mai mare decât să citești testimonialele lor in care spun: “SoulKids m-a ajutat să-mi inving frica” sau “SoulKids m-a făcut mai increzător” sau “ SoulKids este extraordinar”

Fiecare copil care participă la program este unic și special. Nu numai ei invață de la noi,și noi c a mentori invățăm multe lucruri de la ei. Fiecare program SoulKids la care am participat m-a făcut mai încrezătoare și m-a învățat lecții importante.

SoulKids dă copiilor abilitatea de a-și construi o viață fericită si plină de succes, să aibă o minte deschisă, să gândească pozitiv, să se concentreze și să fie perseverenți, să aiba o viziune pentru viața lor, să știe cum să se comporte cu bullies sau cu persoanele negative din jurul lor.

Privind înapoi, mă simt recunoscătoare pentru că am avut această oportunitate.

M-am bucurat de fiecare clipă petrecută la SoulKids Singapore și acum sunt gata să iau acest program cu mine in Romania.

Mulțumesc Sally, Vikas si Vidhya pentru că m-ați ajutat și încurajat in fiecare moment, vă voi fi mereu recunoscătoare.

Imi închei povestea sfătuind părinții să dăruiască copiilor lor experiența SoulKids. Aceasta le va da instrumentele necesare  să-și creeze o viață mai bună și să fie fericiți.

Vezi aici calendarul

Lasă un răspuns