fbpx

Ai un copil care:

Șansa este ca el să aibă o mentalitate fixă, adică să creadă că talentul și inteligența lui sunt fixe, și nu depinde de el să le dezvolte. Această mentalitate presupune că el se vede pe sine la un anumit nivel, comparativ cu ceilalți, și scopul lui va fi să-și mențină statutul. Nu va performa bine decât în zone în care e sigur că nu va greși, în medii pe care le cunoaște. Un copil cu o mentalitate fixă va învăța strict pentru note, va fi fericit când obține rezultatul, dar se va demotiva puternic atunci când rezultatul nu e cel așteptat.

Big Life Journal își propune să-l învețe pe copilul tău mentalitatea flexibilă, adică să creadă că depinde de el să-și dezvolte abilitățile. Când are o Mentalitate Flexibilă copilul nu crede că are de apărat un statut, nu se compară și își găsește motivația în interior. El va încerca experiențe noi și va vedea eșecul ca pe o lecție. Va înțelege că nota este doar o consecință a efortului depus, și va avea o viziune despre ce anume vrea să realizeze pe termen lung.

Va învăța despre Puterea lui ÎNCĂ

Big Life Journal (www.biglifejournal.com) este creat în Statele Unite, pe baza filozofiei Carolei Dweck despre mentalități (recomand cartea ei Mindset).

Copiii vor primi în timpul atelierului o serie de fișe, care se referă la tema în discuție, pe care le discutăm împreună. Ei vor răspunde la niște întrebări privind tema în cauză, vor împărtăși experiențe din viața lor, vor asculta povești ale unor oameni de succes care au schimbat lumea, cum ar fi Elon Musk, JK Rowling sau Walt Disney, toate menite să sublinieze cum să vedem noi lucrurile din perspectiva Mentalității Flexibile.

La sfârșitul celor 13 teme, copilul va avea un jurnal, care îi va rămâne ca referință pentru viitor, și la care se va putea întoarce de câte ori va simți nevoia.

Te voi invita să ne ajuți prin a fi partenerul de jurnal de acasă. În fiecare săptămână vei primi o scrisoare în care îți explic ce este de făcut acasă. (mici lucruri care nu ar trebui să ia mai mult de 15 minute). Vei avea prilejul astfel să petreci puțin timp cu copilul tău și să schimbați idei despre temele din jurnal. 

Teme parcurse:

 1. Pot sa fac o diferență în lume
 2. Visează departe
 3. Urmează-ți inima
 4. Tu nu ești lucrurile pe care le ai
 5. Ai încredere în tine
 6. Acțiunea aduce rezultate
 7. Fii perseverent
 8. Efortul este cheia reușitei
 9. Îți place sa înveți
 10. Despre mindfulness
 11. Fii recunoscător
 12. Greșeală înseamnă o lecție
 13. Gândește pozitiv

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.