soulkids

Despre Puterea Pasiunii

Pasiunea este acea forță care ne împinge de la spate, este ceva ce facem cu bucurie, fără să simțim deloc stres sau oboseală, este combustibilul care ne ține motivați înspre a merge mai departe și mai departe, chiar dacă întâmpinăm dificultăți pe traseu.

Elon Musk spunea că el a reușit să realizeze atâtea lucruri importante nu pentru că nu a simțit deloc frică, ba dimpotrivă. Ceea ce l-a făcut însă să depășească frica, a fost motivația dată de pasiunea lui. ‘Drive beats Fear’ spune el.

Dacă ne uităm la oamenii care au avut cel mai mare succes în orice domeniu, fiecare dintre ei a avut o pasiune pentru acel domeniu. Roger Federer a avut atâta succes la tenis pentru ca i-a plăcut foarte mult tenisul. JK Rowling a avut atâta succes cu Harry Potter pentru că i-a plăcut foarte mult să scrie povești.

De aceea cred că este important să-i ajutăm pe copiii noștri să-și găsească și să-și cultive pasiunile. Vacanța este momentul ideal pentru asta.

Cum am putea face asta? Iată câteva sfaturi simple:

  1. Puneți întrebări. Ce îți place cel mai mult să faci? Ce te face fericit? Ce ai vrea să înveți nou în vara asta? Ce te face curios?
  2. Observați. Pasiunea este ceva ce se întâmplă pe termen lung, este o activitate care îi aduce bucurie, pe care o face fără să obosească și fără să-și dea seama când trece timpul.
  3. Încercați. Dați-i posibilitatea să experimenteze diferite activități, și discutați apoi ce i-a plăcut să facă și ce nu.
  4. Sprijiniți. Dacă își descoperă o pasiune, încurajați-l s-o urmeze indiferent dacă vi se pare ceva de viitor sau nu. Exercițiul de a descoperi o pasiune pe care s-o urmeze este ceva extraordinar.
  5. Inspirați. Lăsați-l să vadă că și voi aveți pasiuni pe care le urmați.
  6. Ajutați-l să-și găsească și să-și asculte vocea interioară și intuiția. Pasiunea nu este ceva ce ține de logica, ci de emoție. Mintea rațională este cea care va găsi mai degrabă limitări, inima îi va spune când găsește o pasiune.
  7. Încurajați-l să-și împărtășească pasiunea cu cei din jur, să descopere cum pasiunea lui poate fi de folos altor oameni, sau cum el poate învăța de la alți oameni care au aceeași pasiune ca a lui.

Trăim vremuri de schimbări radicale, și nimeni nu știe cum va fi piața muncii până când copiii noștri vor ajunge la acea vârstă. Ceea ce rămâne însă constant, este că dacă eu fac ceea ce fac din pasiune, cu siguranță voi deveni atât de bun, încât voi putea să transform pasiunea mea în job sau afacere.

Dacă plec însă, cum am făcut noi în generația trecută, de la ideea că numai doctorii, avocații sau alte profesii sunt considerate de elită, și asta vreau să devin ca să câștig mai mulți bani, s-ar putea să-l învăț pe copilul meu cum să tragă un loz necâștigător.

‘Let the beauty of what you love, be what you do’, și atunci vei trăi o viață fericită și împlinită, pentru că ceea ce faci nu aduce deloc stres, ci dimpotrivă, bucurie.

Nu voi putea să am niciodată succes care să mă facă fericit, decât dacă fac ceva ce mă pasionează.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *