Parenting – Cum ajutați un copil cu stima de sine scăzută

Este copilul dumneavoastră foarte nemulțumit și critic față de el însuși?
Este nesigur de el însuși?
Este mereu îngrijorat când trebuie să participe social pentru că se teme de ce vor gândi ceilalți despre el?
Își pune la îndoială continuu talentele și abilitățile?

Dacă răspundeți da la aceste întrebări, șansa este ca stima de sine a copilului dumneavoastră să fie scăzută.
Un copil care are stima de sine, care se considera valoros, va avea așteptări mari și va acționa pentru atingerea obiectivelor sale, un copil cu stima scăzută pe de alta parte se va da la o parte de la a încerca experiente noi și va rămâne mereu în zona sa de confort.
Noi ca părinți ar trebui sa încercăm mereu să creștem stima de sine a copilului nostru, pentru a-l ajuta să aibă visuri îndrăznețe pe care să și le îndeplinească.

Iată 5 sfaturi care ne ajută să creștem stima de sine a copilului nostru:

  1. Păstrați o atmosfera pozitiva în jurul copilului. Fiți atenți la ceea ce el vă aude vorbind pe dumneavoastră sau pe cei din jurul lui pentru că el va absorbi și imita ceea ce aude.
  2. Încurajați-l să facă pași mici în loc să facă salturi mari. Lăudați efortul lui fie chiar cât de mic. Orice mic rezultat ii va crește stima de sine și el va avea curaj să încerce mai mult.
  3. Niciodată nu îl comparați cu alți copii, aceasta va influenta credințele lui interioare și ii va scădea stima de sine.
  4. Nu încercați să îl dominați și nu fiți autoritari, aceasta ii va scădea stima de sine, el va deveni fie introvertit fie dimpotrivă răzvrătit.
  5. Evitați sa-i puneți etichete, nu-i spuneți niciodată ești încet, ești slab, aceste etichete sunt toxice pentru ceea ce crede el despre sine.

Stima de sine este esențială pentru ca un copil să fie fericit și să aibă succes. Nu putem deveni mai mult decât ce credem noi despre noi că putem  deveni.

La SoulKids unul din subiectele esențiale este să-l ajutam pe copil să se considere unic, special și valoros. El va înțelege că stă în puterile sale să-si îndeplinească obiectivele și că poate deveni orice visează el să devină .

Oferiți copilului dumneavoastră experiența SoulKids și veți vedea diferența.

Vezi aici calendarul

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *