Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

17 Calități pentru Secolul 21 – Mindfulness

septembrie 21 @ 17:30 - octombrie 5 @ 18:30

225RON
Mindfulness

Pentru copii de 7-12 ani, grup de maxim 3 copii.

În fiecare Luni: 21, 28 Sep, 5 Oct 17:30-18:30

**** Atelierul se va desfășura online pe platforma Zoom***

Ce este mindfulness? Dacă ar fi să traducem exact termenul, înseamnă să fim cu mintea întreagă într-un singur loc. Să fim capabili să acordăm atenție, în mod deliberat, unui anume lucru sau unei anumite persoane.

Mindfulness este un exercițiu care ne ajută să ne controlăm atenția. Atenția noastră este la mare încercare în vremurile pe care le trăim. Stimulii sunt din ce în ce mai mulți și mai diverși, iar competiția e acerbă. Pentru a ieși în față, și a ne capta atenția, noutățile sunt din ce în ce mai colorate și mai gălăgioase, uneori chiar șocante. O minte neantrenată va fi într-o continuă cursă între mii de atracții care au sau nu legătură cu ce ne dorim noi cu adevărat. O metaforă numește această minte ‘monkey mind’, o minte care sare ici colo urmărind următorul lucru strălucitor.

Dacă pentru un adult, care are o putere de a discerne mai mare, o astfel de minte creează stres și lipsă de direcție, imaginați-vă cum lucrează ea împotriva unui copil. Și nici măcar nu este nevoie să vă imaginați, vă puteți uita în jur și observa agitația și lipsa de răbdare a copiilor noștri.

Care sunt deci beneficiile mindfulness -ului:

  • reduce anxietatea și stresul
  • îmbunătățește atenția, puterea de concentrare și reziliența
  • ajută în controlarea emoțiilor
  • ajută la stabilirea direcției, la alegerea obiectivelor și realizarea lor
  • ajută la autocunoaștere și creșterea stimei de sine

 

Despre programul de Life-coaching pentru copii marca SoulKids

  17 calități pentru Secolul 21, este un program de Life coaching pentru copii marca SoulKids, care își propune să-l echipeze pe copilul tău cu abilități esențiale pentru ca el să fie fericit și să aibă succes în ce-și propune. Aceste calități sunt considerate de creatorii SoulKids esențiale pentru viitorul copiilor. Un copil echipat cu aceste calități va avea instrumentele necesare pentru a se adapta și a depăși, ba chiar a considera oportunități, orice schimbări ne așteaptă în viitor. În condiții de incertitudine și schimbări majore, nu rezistă cel mai puternic și nici cel mai bun, ci cel mai flexibil. Nu aștepta ca școala să-i dea aceste calități copilului tău, asigură-te că el le dobândește în așa fel încât să înțeleagă valoarea și utilitatea lor, după cum și să știe exact ce să facă pentru a integra aceste calități în viața lui de zi cu zi.

Filozofia SoulKids este că fiecare copil este unic și special așa cum este

Eu mă voi asigura că fiecare va primi și înțelege aceste calități la nivelul la care este, și într-un limbaj pe care îl înțelege cel mai bine, folosind exemple concrete din viața lui pentru a sublinia lecțiile care se desprind din povești. Coachingul are și o componentă de responsabilizare, ceea ce presupune faptul că ei vor trebui să aplice făcând câteva lucruri simple acasă. Coachingul se poate face individual sau în grupe mici de până la 3 copii (grupați pe categorii de vârstă), pentru ca impactul să fie unul maxim. Calitățile pe care lucrez cu copiii sunt: Încrederea în sine, Reziliență, Perseverență, Determinare, Atenție, Viziune, Leadership, Auto-cunoaștere, Minte deschisă, Lucrul în echipă, Colaborare, Mindfulness, Empatie, Creativitate, Fericire, Succes, Curiozitate.

Pentru fiecare calitate se alocă 3 ședințe de coaching de câte o oră, în care copilul va înțelege:

  1. Ce înseamnă calitatea și importanța ei în viața noastră
  2. În ce măsură aplică deja în viața lui această calitate, și unde ne propunem să ajungem.
  3. Care sunt instrumentele pentru ca el să aplice efectiv această calitate în viața de zi cu zi, astfel încât să vadă o schimbare.
  4. Responsabilizare, câteva lucruri concrete de făcut între ședințele de coaching.

Pentru a-l înscrie pe copilul tău, te rog să completezi formularul de mai jos:

Detalii

Începere:
septembrie 21 @ 17:30
Se termină:
octombrie 5 @ 18:30
Preţ:
225RON
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , , ,