Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Atelier de Stimă de sine – Pentru copii de 8-12 ani

aprilie 27 @ 17:00 - 18:30

300RON
Life coaching copii

Atelier de Stimă de sine – pentru copii de 8-12 ani

Miercuri 26 apr, 3, 10 mai, 17:00-18:30

Stima de sine este o condiție prealabilă dezvoltării. Dacă ar fi să punem stima de sine în contextul ierarhiei nevoilor ale lui Maslow, atunci ea ar fi alături de nevoile de bază cum sunt siguranța și conexiunea. 

Un copil fără stimă de sine nu va reuși să-și găsească motivația să facă o acțiune pentru că el are convingerea că nu poate sau că nu i se cuvine. Iată de ce, înainte să-și ia zborul, copilul trebuie să stea bine cu picioarele pe pământ. Înainte să vadă că poate, el trebuie să creadă că poate. 

Stima de sine nu este un concept abstract, ea reprezintă motivație și acțiune. 

Cum îl ajutăm pe copil să-și dezvolte stima de sine? Ajutându-l să creeze o relație benefică cu el însuși, să se vadă pe sine într-o lumină favorabilă, să creadă că are valoare și că este competent. Stima de sine este reputația pe care el și-o clădește în fața lui, ea vine din interior și nu este legată de aprobarea sau validarea celorlalți.

Sigur că părinții au un rol definitoriu în asigurarea mediului în care stima de sine să poată să crească, dar pe de altă parte copiii pot beneficia de înțelepciunea care vine de la un mentor sau un coach.

Este ceea ce eu îmi propun să fac aici.

Atelierul a fost inspirat de cartea ‘The 6 Pillars of Self esteem’ scrisă de Nathaniel Branden. 

Mi s-a părut că el sintetizează cel mai bine esența stimei de sine în aceste 6 piese de puzzle: Prezență, Acceptare, Responsabilitate, Asertivitate, Menire și Integritate. 

Fiecare piesă are un rol în creșterea stimei de sine. Explicarea lor în mod practic, astfel încât copiii să le înțeleagă în profunzime, îi poate ajuta pe ei să-și crească stima de sine, să se privească pe ei într-o lumină mai bună.

Iată ce vom face în cele 3 ședințe de Life coaching:

Ședința 1:

Prezență – Sunt ancorat în prezent și pot observa ce se întâmplă în mintea mea, în corpul meu, cu simțurile mele, în relație cu ceilalți.

Acceptare – Mă accept pe mine așa cum sunt și cred că sunt valoros.

Ședința 2: 

Responsabilitate – Sunt responsabil pentru viața mea, sunt responsabil pentru fericirea și succesul meu.

Asertivitate – Pot să-mi exprim în mod asertiv punctul de vedere. Pot să-mi exprim în mod asertiv nevoile și așteptările.

Ședința 3:

Menire – Numai eu pot să-mi aleg obiectivele, numai eu pot da vieții mele un sens. Depinde de mine să devin cine vreau să devin.

Integritate – Viața mea este o reflexie a cine sunt eu. Îmi țin promisiunile, sunt de încredere, sunt autentic.

Totul va fi transmis prin povești și activități care sunt menite să îi ajute pe copii să înțeleagă la nivel profund cele 6 concepte. 

Scopul atelierului este să-i ajute pe copii să înțeleagă și să-și dezvolte stima de sine. 

Dacă vrei să îl înscrii pe copilul tău la acest atelier, te rog completează formularul de mai jos:

Detalii

Dată:
aprilie 27
Oră:
17:00 - 18:30
Cost:
300RON
Etichete Eveniment:
, , , ,