Loading Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

Big Life Journal – Tema 1 – Pot să fac o diferență în lume

septembrie 26 @ 16:00 - 17:30

100RON
Pot sa fac o diferenta in lume

Pentru copii de 7-12 ani.

Atelierul se va desfășura, în condițiile de siguranță cerute de autorități, offline, la Casa cu Rost.

Condiții de siguranță:

 • Copiii își vor dezinfecta mâinile la intrarea în sală.
 • Ei vor fi așezați câte unul la fiecare masă, respectând distanța de 2 m (grup de maxim 6 copii)
 • Pentru o siguranță maximă, am rugămintea ca ei să aducă propriile instrumente de scris (creion/creioane colorate)
 • Fiecare copil va primi la intrarea în sala de curs o mască, pe care o să-l rugăm să o pună pe față atunci când se ridică de la masă.
 • Dacă sunt la prima participare, copiii vor primi Jurnalul personalizat cu numele lor (dezinfectat pe loc înainte de a fi dat copilului).
 • Toate activitățile din timpul atelierului sunt gândite astfel încât să păstrăm distanțarea în orice moment.

Tema 1: Pot să fac o diferență în lume

Ideea principală:

Orice persoană poate face o diferență în lume. A avea o mentalitate de creștere, înseamnă să crezi că tu poți contribui la lumea în care trăiești.

La sfârșitul acestei lecții copiii vor înțelege că:

 • Orice gest de bunăvoință, fie el cât de mic,  are un impact
 • Ei pot încerca să facă o diferență, și să contribuie activ, în grupul de prieteni, clasa de la școală, sau comunitatea unde locuiesc.
 • Sunt mai multe feluri în care cineva poate să facă o diferență și să contribuie.

Obiectivul lecției este să inspiram copiii să se gândească la modul în care ei pot face o diferență, și pot contribui activ la comunitatea în care trăiesc.

Despre Big Life Journal

Atelierul este creat în Statele Unite (www.biglifejournal.com) și este bazat pe filozofia psihologului american, profesor la Stanford, Carol Dweck legată de mentalități și cum acestea ne influențează viața.

Conform acestei filozofii, există 2 tipuri de mentalități: o mentalitate fixă (eu sunt născut cu talent și inteligență, nu depinde de mine să le dezvolt) și o mentalitate de creștere (depinde de mine să-mi dezvolt, cu efort și perseverență, talentele și inteligența).

Acest program îi va ajuta pe copii să-și dezvolte o mentalitate de creștere, care înseamnă să creadă despre ei că, prin efort, pot reuși orice își propun.

În zilele noastre copiii au foarte puține modele care să fie o inspirație pentru ei. La Big Life Journal ei vor asculta povești ale unor oameni care au schimbat lumea, vor asculta povestea lui Elon Musk sau a lui Walt Disney.

Vor fi puși în fața unor întrebări foarte interesante despre viața lor. 

Vor schimba impresii și experiențe de viață cu partenerii lor de jurnal.

Vă veți apropia mai mult prin intermediul unor discuții pline de învățăminte, când veți lucra împreună la completarea filelor de jurnal de acasă.

Este un atelier în care, la fiecare 2 săptămâni, completăm un jurnal, cu teme care îi încurajează pe copii să aibă o minte deschisă, să viseze departe și să aibă încredere în ei.

Temele parcurse vor fi:

 1. Pot să fac o diferență în lume
 2. Visează departe
 3. Urmează-ți inima
 4. Tu nu ești lucrurile pe care le ai
 5. Ai încredere în tine
 6. Acțiunea aduce rezultate
 7. Fii perseverent
 8. Efortul este cheia reușitei
 9. Îți place să înveți
 10. Despre mindfulness
 11. Fii recunoscător
 12. Greșeala înseamnă o lecție
 13. Gândește pozitiv

Copiii vor primi în timpul atelierului o serie de fișe, care se referă la tema în discuție, pe care le completăm împreună. Noi putem ajuta cu scrisul, dar ideile vor fi în totalitate ale copiilor. De asemenea, la fiecare temă, copiii vor asculta o poveste sau două care subliniază lecțiile de reținut din tema în discuție.

În timpul atelierului copiii vor avea un partener de jurnal, cu care vor schimba idei, păreri și experiențe personale despre topicurile în discuție.

Vă vom invita să ne ajutați prin a fi partenerul de jurnal de acasă. În fiecare săptămână veți primi o scrisoare în care vă explicăm ce este de făcut acasă. (mici lucruri care nu ar trebui să ia mai mult de 15 minute). Veți avea prilejul astfel să petreceți puțin timp cu copilul dumneavoastră și să schimbați idei despre temele din jurnal.

După fiecare atelier veți primi un video în care explic ce am discutat cu copiii în timpul atelierului.

Dacă doriți să vă înscrieți copilul, vă rog completați formularul de mai jos:

In timpul programului se intampla sa facem fotografii precum si o fotografie de grup la finalul programului. Acestea pot fi folosite pentru website-ul nostru sau pe platformele de Social Media. Nu folosim niciodata numele sau detalii ale copilului. Avem permisiunea dumneavoastra?

Detalii

Data:
septembrie 26
Timp:
16:00 - 17:30
Preţ:
100RON
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , , , , ,