Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

Educație cu Rost- Modul de Optimizare Emoțională pentru copii 9-12 ani – online

martie 23 @ 18:30 - 19:30

240RON
educatie cu rost optimizare emotionala

Educație cu Rost- Modul de Optimizare Emoțională pentru copii 9-13 ani – online

Ne propunem să compensăm ceea ce copilul tău nu primește la școală.

Ne vedem în fiecare joi de la 18:30 la 19:30, în timpul anului școlar, și abordăm teme diferite menite să-i ajute pe copii să-și dezvolte inteligența emoțională și socială.

Atelierele se desfășoară online pe Zoom.

Ne dorim să avem continuitate pentru a putea crea o relație de încredere cu copiii, să realizăm conexiune și să echilibrăm eventualele experiențe negative pe care le are la școală.

În modulul de  4 ședințe vom vorbi despre Încredere în sine:

 • Cum să observ care este vocea mea interioară
 • Cum să depășesc frica și dubiul pentru a trece la acțiune
 • Cum să depășesc convingerile care mă limitează
 • Cum să pot să-mi urmăresc obiectivele chiar și când circumstanțele nu îmi sunt favorabile.
 • Cum să nu mă las descurajat de ceilalți

Care este darul pe care aș vrea să i-l fac copilului meu prin acest program?

”Darul pe care vreau sa-l fac eu este acela de a fi echilibrat și de a se adapta situațiilor stresante din viața sa”

”Eu vreau să aibă succes

”Să fie curajos și independent”

”As vrea să fie empatic și bun”

”Să fie un campion

”Să fie om

Iată ce ne-au spus de-a lungul vremii părinții și astfel a apărut bucuria de a construi acest program unic în România.

De ce am construit acest program?

De câte ori ai auzit că școala românească nu ne pregătește pentru viață.

Educație cu Rost s-a născut din dorința de a suplini ceea ce copiii noștri nu primesc la școală, și anume o educație integrativă prin care să își hrănească sufletul și mintea, să se autocunoască, să-și cunoască abilitățile și valoarea, limitele și mai ales nevoile și emoțiile care ne definesc.

Școala le dă copiilor cunoștințe standard, transmise de un profesor care stă în fața tuturor și este văzut ca o autoritate. Cunoștințele nu sunt menite să îl ajute pe copil să își dezvolte imaginația sau curiozitatea, ci mai degrabă să poată să fie ușor de măsurat prin note și teste. Astfel școala îi va putea clasifica pe copii în funcție de abilitatea lor de a acumula aceste cunoștințe.

Sir Ken Robinson spunea “Un test IQ nu măsoară inteligența unui copil, ci măsoară cât de bine poate răspunde el la întrebările din testul IQ”

Și asta pentru că inteligența unui copil este cu mult mai mult decât IQ.

Educarea inteligenței emoționale și sociale s-a dovedit un ingredient activ fundamental în dezvoltarea copiilor.

Ce-și propune acest program?

Programul își propune să le asigure copiilor un mediu sigur, pozitiv și lipsit de judecată sau clasificări, în care ei să dobândească abilități de viață esențiale pentru viitorul lor, să-și dezvolte capacitatea de a fi flexibili,  de a se adapta și integra într-un mod constructiv în orice context social.

Programul Educație cu Rost este unic în România și ne asumăm să spunem că este cel mai complet și complex program de dezvoltare a inteligenței emoționale și sociale.

Datorită modului integrativ  ce îmbină studiul, activitatea de grup, exercițiile practice prin tehnici de psihoterapie și drama terapie,  activitățile de art-terapie, metafora, focus și relaxarea. S-a născut din experiență,  studiul personal universitar, post universitar și diferite formări de lungă durată dar mai ales din dragostea pentru copii.

Nu vorbim despre părinți răi sau copii răi

În demersul nostru vom utiliza instrumente de lucru de succes din psihologie și pedagogie, din tehnicile de art-terapie și arta actorului. Vom desfășura activități prin care copilul să își dezvolte emisfera cerebrală dreaptă – intuiție, inteligența emoțională, creativitate, firesc.

Care este promisiunea noastră?

După ce urmează acest program copilul tău:

 • va avea o atitudine pozitivă către sine și ceilalți
 • își va crește propria eficiență, încrederea, perseverența, aplecarea spre a învăța, motivația
 • va reduce riscul de a dezvolta comportamente nedorite
 • va avea capacitatea de a-și gestiona emoțiile
 • va avea o performanță școlară îmbunătățită
 • va avea o conștientizare de sine și o înțelegere de sine crescută
 • va avea o abilitate mai mare de relaxare a corpului și de eliberare de tensiunea fizică
 • va avea o concentrare și o atenție mai bune, elemente esențiale pentru o bună învățare
 • va avea abilitatea de a face față mai eficient situațiilor stresante, prin dezvoltarea în mod creativ a unui stil relaxat de a răspunde la factori stresori,
 • va avea un mai bun control al gândurilor, diminuând prevalența gândurilor nedorite,
 • va avea deschise căile de comunicare pentru o înțelegere profundă cu părintele, datorită faptului că vă împartăși gândurile și emoțiile constant.
 • va deveni autonom

În plus, interacțiunile și conexiunea creată între noi de-a lungul întâlnirilor noastre săptămânale, vor crea copiilor o experiență socială pozitivă, care va compensa ceea ce trăiesc ei zi de zi la școală.

Programul acoperă nevoile copiilor și familiei de a-și dezvolta inteligență emoțională. O componenta poate mai importantă decât inteligența cognitivă. Părinții nu mai petrec la fel de mult cu copii, copiii nu au la fel de mult acces la natură, repere

Am considerat necesar și oportun ca în România să se concretizeze un program de dezvoltare a inteligenței emoționale și sociale, de îmbunătățire a activității cognitive comportamentale, adaptat copiilor români și nevoilor acestora, personalizat, ținând cont de nevoile societății noastre, de cultură, cutumele și traumele cu care am crescut fiecare, părinți, bunici dar și copii.

Cum s-a născut:

Programul s-a născut punând împreună expertiza și multiplele formări profesionale ale psihologului Ioana Târziu, cu entuziasmul și experiența internațională ale unui Life coach pentru copii, Dana Ilies.

Deși venim din medii diferite, și avem experiențe de viață diferite, ceea ce ne-a unit a fost pasiunea noastră comună pentru o educație integrativă, aliniată cu nevoile reale ale copiilor și ale părinților.

Astfel am pus în comun două perspective, cea a unui psiholog și cea a unui Life coach, și asta face din acest program unul unic în România din multe puncte de vedere.

Te-ai întrebat vreodată cu ce îl  ajută pe copilul tău inteligența emoțională și socială?

Educația bazată pe inteligenta emoțională și socială nu este o abordare în termeni de calcul. La fel ca majoritatea lucrurilor care dau sens vieții noastre și ne aduc satisfacție, educația este un proces extrem de complex și profund.

Educația emoțională și socială poate fi la fel de importantă ca educația formală pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, ea îi ajută cu:

 1. Înțelegerea și gestionarea emoțiilor: Educația emoțională îi ajută pe copii să înțeleagă și să gestioneze emoțiile lor, ceea ce poate îmbunătăți relațiile lor cu ceilalți și le poate oferi o mai bună înțelegere a lumii înconjurătoare.
 2. Dezvoltarea relațiilor interpersonale: Educația socială îi ajută pe copii să înțeleagă cum funcționează relațiile interpersonale și să se adapteze la diverse situații sociale. Aceasta poate îmbunătăți abilitățile lor de comunicare și colaborare.
 3. Îmbunătățirea comportamentului: Educația emoțională și socială poate ajuta copiii să înțeleagă cum să-și controleze comportamentul și să-și exprime emoțiile într-un mod sănătos. Acest lucru poate contribui la o atmosferă mai armonioasă în casă și la relații mai bune cu ceilalți.
 4. Dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor: Educația emoțională și socială poate ajuta copiii să dezvolte abilități de rezolvare a problemelor, cum ar fi gândirea critică și luarea deciziilor. Acest lucru îi poate ajuta să-și atingă obiectivele și să-și atingă potențialul în viitor.

De aceea te încurajăm să-i oferi copilului tău șansa de a-și dezvolta inteligența emoțională și socială participând la acest program. Noi promitem să-i dăm toate instrumentele pentru a naviga cu succes pe apele învolburate și pline de schimbări ale Secolului 21.

Dacă vrei să îl înscrii pe copilul tău la Modulul de Optimizare Emoțională, te rog completează formularul de mai jos:

Dacă doriți să subliniați aspecte sau puncte la care ați dori să lucrăm în mod special cu copilul dumneavoastră.