Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Educație cu Rost – Modul de Optimizare Emoțională pentru copii 10-13 ani

octombrie 1 @ 16:30 - 18:00

300RON
educatie cu rost

Educație cu Rost- Modul de Optimizare Emoțională pentru copii 10-13 ani

Ne propunem să compensăm ceea ce copilul tău nu primește la școală.

Ne vedem în fiecare sâmbătă de la 16:30 la 18:00, în timpul anului școlar, și abordăm teme diferite menite să-i ajute pe copii să-și dezvolte inteligența emoțională și socială.

Atelierele se desfășoară fizic la Casa cu Rost, str Traian 168, București.

Ne dorim să avem continuitate pentru a putea crea o relație de încredere cu copiii, să realizăm conexiune și să echilibrăm eventualele experiențe negative pe care le are la școală.

Modul de 4 ședințe = 300 RON.

Care este darul pe care aș vrea să i-l fac copilului meu prin acest program?

”Darul pe care vreau sa-l fac eu este acela de a fi echilibrat și de a se adapta situațiilor stresante din viața sa”

”Eu vreau să aibă succes

”Să fie curajos și independent”

”As vrea să fie empatic și bun”

”Să fie un campion

”Să fie om

Iată ce ne-au spus de-a lungul vremii părinții și astfel a apărut bucuria de a construi acest program unic în România.

De ce am construit acest program?

De câte ori ai auzit că școala românească nu ne pregătește pentru viață.

Educație cu Rost s-a născut din dorința de a suplini ceea ce copiii noștri nu primesc la școală, și anume o educație integrativă prin care să își hrănească sufletul și mintea, să se autocunoască, să-și cunoască abilitățile și valoarea, limitele și mai ales nevoile și emoțiile care ne definesc.

Școala le dă copiilor cunoștințe standard, transmise de un profesor care stă în fața tuturor și este văzut ca o autoritate. Cunoștințele nu sunt menite să îl ajute pe copil să își dezvolte imaginația sau curiozitatea, ci mai degrabă să poată să fie ușor de măsurat prin note și teste. Astfel școala îi va putea clasifica pe copii în funcție de abilitatea lor de a acumula aceste cunoștințe.

Sir Ken Robinson spunea “Un test IQ nu măsoară inteligența unui copil, ci măsoară cât de bine poate răspunde el la întrebările din testul IQ”

Și asta pentru că inteligența unui copil este cu mult mai mult decât IQ.

Educarea inteligenței emoționale și sociale s-a dovedit un ingredient activ fundamental în dezvoltarea copiilor.

Ce-și propune acest program?

Programul își propune să le asigure copiilor un mediu sigur, pozitiv și lipsit de judecată sau clasificări, în care ei să dobândească abilități de viață esențiale pentru viitorul lor, să-și dezvolte capacitatea de a fi flexibili,  de a se adapta și integra într-un mod constructiv în orice context social.

Programul Educație cu Rost este unic în România și ne asumăm să spunem că este cel mai complet și complex program de dezvoltare a inteligenței emoționale și sociale.

Datorită modului integrativ  ce îmbină studiul, activitatea de grup, exercițiile practice prin tehnici de psihoterapie și drama terapie,  activitățile de art-terapie, metafora, focus și relaxarea. S-a născut din experiență,  studiul personal universitar, post universitar și diferite formări de lungă durată dar mai ales din dragostea pentru copii.

Nu vorbim despre părinți răi sau copii răi

În demersul nostru vom utiliza instrumente de lucru de succes din psihologie și pedagogie, din tehnicile de art-terapie și arta actorului. Vom desfășura activități prin care copilul să își dezvolte emisfera cerebrală dreaptă – intuiție, inteligența emoțională, creativitate, firesc.

Care este promisiunea noastră?

După ce urmează acest program copilul tău:

 • va avea o atitudine pozitivă către sine și ceilalți
 • își va crește propria eficiență, încrederea, perseverența, aplecarea spre a învăța, motivaț
 • va reduce riscul de a dezvolta comportamente nedorite
 • va avea capacitatea de a-și gestiona emoțiile
 • va avea o performanță școlară îmbunătățită
 • va avea o conștientizare de sine și o înțelegere de sine crescută
 • va avea o abilitate mai mare de relaxare a corpului și de eliberare de tensiunea fizică
 • va avea o concentrare și o atenție mai bune, elemente esențiale pentru o bună învățare
 • va avea abilitatea de a face față mai eficient situațiilor stresante, prin dezvoltarea în mod creativ a unui stil relaxat de a răspunde la factori stresori,
 • va avea un mai bun control al gândurilor, diminuând prevalența gândurilor nedorite,
 • va avea deschise căile de comunicare pentru o înțelegere profundă cu părintele, datorită faptului că vă împartăși gândurile și emoțiile constant.
 • va deveni autonom

În plus, interacțiunile și conexiunea creată între noi de-a lungul întâlnirilor noastre săptămânale, vor crea copiilor o experiență socială pozitivă, care va compensa ceea ce trăiesc ei zi de zi la școală.

Programul acoperă nevoile copiilor si familiei de a-și dezvolta inteligență emoțională. O componenta poate mai importantă decât inteligența cognitivă. Părinții nu mai petrec la fel de mult cu copii, copiii nu au la fel de mult acces la natură, repere

Am considerat necesar și oportun ca în România să se concretizeze un program de dezvoltare a inteligenței emoționale și sociale, de îmbunătățire a activității cognitive comportamentale, adaptat copiilor români și nevoilor acestora, personalizat, ținând cont de nevoile societății noastre, de cultură, cutumele și traumele cu care am crescut fiecare, părinți, bunici dar și copii.

Cum s-a născut:

Programul s-a născut punând împreună expertiza și multiplele formări profesionale ale psihologului Ioana Târziu, cu entuziasmul și experiența internațională ale unui Life coach pentru copii, Dana Ilies.

Deși venim din medii diferite, și avem experiențe de viață diferite, ceea ce ne-a unit a fost pasiunea noastră comună pentru o educație integrativă, aliniată cu nevoile reale ale copiilor și ale părinților.

Astfel am pus în comun două perspective, cea a unui psiholog și cea a unui Life coach, și asta face din acest program unul unic în România din multe puncte de vedere.

Te-ai întrebat vreodată cu ce te ajută inteligența emoțională?

Educația bazată pe inteligenta emoțională nu este o abordare în termeni de calcul. La fel ca majoritatea lucrurilor care dau sens vieții noastre și ne aduc satisfacție, educația este un proces extrem de complex și profund.

Ce face educația bazată pe inteligența emoțională pentru familia dumneavoastră?

În primul rând va oferi mai multă pace și mai puțin stres. Este o metodă de a ne regăsi simțul echilibrului atunci când îngrijorarea ne copleșește, cooperarea se transformă în conflict, copiii sau adolescenții se revoltă, iar membrii familiei nu știu ce să facă mai întâi.

Dacă vrei să îl înscrii pe copilul tău la Modulul de Optimizare Emoțională, te rog completează formularul de mai jos:

Loc de desfășurare

Casa cu rost
Str Traian 168
București, 024045 România
+ Hartă Google
Telefon:
0734 131 377
Vezi site-ul web Loc de desfășurare