Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Valori în acțiune – Află trăsăturile de caracter pozitive ale copilului tău

mai 4 @ 14:31 - iulie 31 @ 14:31

500RON
life coaching copii si adolescenti

Află care sunt trăsăturile de caracter pozitive ale copilului tău

Ajută-l pe copilul tău să se cunoască și să se aprecieze pe sine!

Fiecare copil are un profil unic de trăsături de caracter pozitive – unele trăsături vin mai natural decât altele. Atunci când copiii își cunosc aceste trăsături de caracter pozitive, devin mai încrezători, rezilienți și mai bine pregătiți să facă față provocărilor vieții.

Raportul VIA pentru copii și adolescenți este o modalitate distractivă și captivantă prin care copiii pot învăța mai multe despre părțile lor cele mai bune. În urma testării VIA, vei primi un raport personalizat care evidențiază trăsăturile de caracter pozitive predominante ale copilului tău. Acest raport personalizat, bazat pe rezultatele copilului din sondajul pentru copii și adolescenți VIA, te va ajuta să înțelegi și să sprijini cultivarea acestor trăsături de caracter pozitive, astfel încât copilul tău să devină cea mai bună variantă a sa care poate fi.

Dă-i șansa copilului tău să descopere aceste trăsături de caracter pozitive, și să înțeleagă cum le poate aplica în mod concret în viața lui. 

Îți propun un program care cuprinde 3 sesiuni de coaching în care aflăm împreună care sunt, ce rol joacă în viața sa și cum să folosească trăsăturile sale de caracter pozitive. 

Programul se bazează pe VIA Classification of Character Strengths and Virtues. Trăsăturile de caracter pozitive VIA au fost descoperite printr-un proiect de cercetare condus de Dr. Martin Seligman și Dr. Christopher Peterson, doi psihologi renumiți în domeniul psihologiei pozitive. Aceștia au început prin a examina diferite culturi, religii și tradiții filozofice pentru a identifica teme comune referitoare la virtuți și trăsături de caracter. Apoi au desfășurat o serie de studii pentru a dezvolta un sistem de clasificare care să captureze trăsăturile pozitive de bază ale ființelor umane (dincolo de mediul cultural sau timp)

Raportul primit în urma testului cuprinde o clasificare a  celor 24 de trăsături de caracter pozitive, în ordinea importanței, așa cum sunt relevate ele de răspunsurile pe care copilul le dă în timpul testului. Împreună cu raportul, primiți o explicare în detaliu a primelor 5 trăsături de caracter ale sale considerate dominante.

Cele 24 de trăsături de caracter pozitive sunt împărțite în 6 categorii numite virtuți care sunt: Înțelepciune, Curaj, Umanitate, Dreptate, Echilibru, Transcendență.

 • Sub Înțelepciune sunt: Creativitatea, Curiozitatea, Dorința de cunoaștere, Mintea Deschisă, Perspectivă (a fi capabil să înțelegi o situație și să dai sfaturi bune oamenilor)
 • Sub Curaj sunt: Îndrăzneala (a sta drept în lupta pentru ce e drept), Autenticitate, Perseverență, Entuziasm
 • Sub Umanitate sunt: Bunătatea, Dragostea, Inteligența Socială
 • Sub Dreptate sunt: Fairness (a trata pe fiecare în mod egal), Leadership, Teamwork
 • Sub Temperanță sunt: Iertare, Modestie, Prudență, Auto control
 • Sub Transcendență: Aprecierea frumosului, Recunoștință, Speranță, Umor, Spiritualitate.

Trăsăturile de caracter sunt diferite de personalitate:

 • Personalitatea tinde să fie fixă și automată.
 • Trăsăturile de caracter pot fi cultivate, sunt sursă a motivației intrinseci, implică voința, sunt distincte unele de altele și pot fi măsurate științific.

În cele 3 ședințe de coaching vom face următoarele:

 • Ședința 1 – Ne cunoaștem și ne înțelegem unicitatea, discutăm despre ce înseamnă valorile și efectul lor asupra vieții noastre.
 • Ședința 2 – Facem testul și discutăm rezultatele (înțelegem trăsăturile de caracter dominante și cum le putem aplica în viața de zi cu zi)
 • Ședința 3 – Ne gândim la viitor și vedem în ce domenii trăsăturile noastre de caracter dominante pot funcționa cel mai bine.

Fiecare ședință durează 75 de minute și este individuală.

Testul poate fi făcut pentru copii de la vârsta de 9 ani.

După cele 3 ședințe veți primi raportul cu clasificarea celor 24 de trăsături de caracter copilului în ordinea relevanței lor în format PDF.

Vom avea o discuție despre cum să folosiți în interacțiunile de zi cu zi adresarea la trăsăturile de caracter pozitive, astfel încât să obțineți cele mai bune rezultate.

Costul celor 3 ședințe 500 RON

Dacă vrei să îl înscrii pe copilul tău, te rog completează formularul de mai jos și te voi contacta ca să stabilim detaliile.

Detalii

Începe:
mai 4 @ 14:31
Se termină:
iulie 31 @ 14:31
Cost:
500RON