fbpx
Life coaching SoulKids

Programe pentru părinți

Webinar Gratuit – Cum să fii o Inspirație pentru Copilul tău

Orice îți dorești pentru copilul tău, începe cu tine, pentru că nu poți să-i dai ceva ce tu nu ai.

Copilul tău învață din cine ești tu, și nu din ce îi spui tu.
Noi ca părinți suntem prima școală a copilului, el ne observă și învață continuu de la noi, indiferent că ne dorim asta sau nu, și indiferent dacă suntem un bun exemplu sau nu.
Copilul nostru nu are încă abilitatea de a filtra între informația care îl ajută sau îl împiedică, el pur și simplu ia de bun exact mesajul pe care îl primește de la noi (așa cum îl vede el, nu așa cum vrem noi ca el să-l vadă)

Tu ce lecție ai vrea să-i dai copilului tău?
Cum ai vrea să vorbească despre tine copilul tău când va crește mare?
Cât de mare este diferența dintre ceea ce gândești, ceea ce simți, ceea ce faci și ceea ce îi spui?
Lecțiile tale au ca sursă frica sau curajul?

Câteva idei despre cum să afli răspunsurile la aceste întrebări în acest webinar.

Webinar Gratuit – Cum să stabilești Limite și să folosești constructiv Disciplina

Disciplina are o conotație negativă pentru unii dintre noi, însă ea poate fi foarte folositoare în dezvoltarea copilului atunci când este centrată pe soluții în loc de pedepse.

Disciplina, obiceiul de a respecta reguli, de a fi consecvent, este o abilitate care îl va ajuta foarte mult pe copil să-și fixeze și urmeze obiectivele. Chiar dacă ne dorim copii care să gândească liber și să aibă o minte deschisă, fixarea de limite, pe care copilul să le respecte, este benefică pentru el.

A fi un părinte permisiv, și a-l lăsa pe copil să facă orice, poate să fie dăunător, pentru că atunci eu ca părinte aș pune pe umerii copilului o sarcină foarte dificilă, și anume să aprecieze și să-și fixeze singur limite. Acesta este un lucru pe care copilul nu este îndeajuns de matur pentru a și-l asuma, și va sfârși prin a-i crea stres. Limitele îl vor face pe copil mai liber, îi vor arăta un spațiu sigur unde el se poate mișca.

Mecanismul prin care trecem atunci când ne pedepsim copiii, sau încercăm să stabilim limite este uneori unul foarte simplu: observăm un comportament – evaluăm dacă este dorit sau nedorit – pe baza acestei aprecieri, la comportament nedorit, etichetăm copilul ca indisciplinat și aplicăm o pedeapsă.

De cele mai multe ori, pedeapsa nu are nicio legătură cu comportamentul nedorit, ci este standard: mergi în camera ta sau nu ai voie la tabletă/televizor. Probabil că mulți dintre noi am aplicat astfel de pedepse de nenumărate ori, fără însă să vedem nicio schimbare de comportament.

Webinar Gratuit – Motivație

Motivația este cea care ne pune în mișcare, fie pentru că anticipăm o experiență plăcută, fie pentru că vrem să evităm o experiență neplăcută.

În mod natural, copilul este motivat din interior de dorința de a explora, de a se juca, de a putea să ducă la bun sfârșit o sarcină, sau de a învăța să facă foarte bine un anume lucru.

De ce nu reușesc toți copiii să mențină această motivație?

Cum am putea noi ca părinți să cultivăm motivația interioară a copilului?

Voi încerca în acest webinar să subliniez câteva principii de la care să pornim pentru a reuși în demersul nostru de a-l motiva pe copil să dorească să se progreseze, să cultive obiceiuri sănătoase și să-și asume responsabilități.

Dacă copilul tău opune rezistență, este pentru că tu opui rezistență.

Webinar Gratuit – Mentalitate Flexibilă

O Mentalitate Flexibilă îl va ajuta pe copilul tău să se adapteze oricăror schimbări pe care ni le va aduce viitorul.

Un părinte proactiv va folosi interacțiunile zilnice cu copilul pentru a-l inspira să-și însușească abilități esențiale pentru succes. Este mult mai constructiv să aplici parentingul în doze mici, dar zilnic, decât să-i faci copilului câte o morală din când în când. La webinar vom discuta despre cum să folosim conversațiile zilnice pentru a încuraja Mentalitatea Flexibilă.

Tu îl pregătești pe copilul tău pentru ACUM sau pentru VIITOR?

Poți vedea aici înregistrarea webinarului în care discutăm despre ce înseamnă o Mentalitate Flexibilă: