fbpx

Vă propun să reflectăm împreună la această întrebare. Dacă analizăm puțin, de multe ori avem tendința să credem că viața nostră e mai grea decât a celorlați, că cealaltă echipă are treaba mai ușoară, sau că iarba e mai verde în curtea vecinului.


Oare este asta întotdeauna adevărat, sau vine dintr-un mod al nostru de a gândi? Oare stă în puterea noastră să schimbăm perspectiva?


Cu siguranță că în orice demers al nostru, o piedică ne atrage atenția pentru că trebuie să o depășim. Trebuie să găsim mijloace să rezolvăm problema pentru a merge mai departe. Nu se întâmplă același lucru cu sprijinul. Ce ne ajută, nu ne stă în cale, lucrurile bune din viața nostră ne-au intrat în obișnuință, ni se pare firesc să fie acolo și din cauza asta nu le mai acordăm atenție.
Fără să ne dăm seama, faptul că acordăm atenție numai piedicilor, ne face să devenim frustrați, să ne considerăm nedreptățiți, să credem că viața noastră e grea și totul lucrează împotriva noastră.
Putem merge și mai departe să spunem că, dacă noi ne vedem pe noi înșine dezavantajați, am putea fi tentați, doar pentru a elimina din ceea ce noi vedem ca handicap, să facem anumite compromisuri.
Dacă noi conștientizăm însă faptul că, atunci când acordăm mai multă atenție piedicilor devenim frustrați, soluția este limpede: să echilibrăm prin a acorda atenție în aceeași măsură, și în în mod deliberat, sprijinului.
Să găsim motive sa fim recunoscători, și să mulțumim pentru lucrurile bune din viața noastră.
În orice împrejurare din viața noastră ne-am găsi, există motive pentru a fi recunoscători. Lucrurile pe care le luăm de-a gata și considerăm că ni se cuvin, nu le apreciem. Nu ne gândim niciodată să fim recunoscători pentru că suntem în viață, că avem un acoperiș deasupra capului sau că avem ce pune pe masă.
Exercițiul acesta de a găsi în viața noastră lucruri sau persoane care ne ajută, motive de a fi recunoscători ne va face cu siguranță mai fericiți.
Sigur că piedicile vor fi tot acolo, dar focusul nostru va fi acum echilibrat și asta ne va transforma din frustrați în recunoscători.

Atunci când noi ne vom echilibra cu ajutorul recunoștinței, îi vom inspira și pe copiii noștri să facă la fel.

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.