fbpx

Vă rog să găsiți aici înregistrarea Webinarului despre Disciplină de Joi 20 Mai ora 20:00.

Disciplina are o conotație negativă pentru unii dintre noi, însă ea poate fi foarte folositoare în dezvoltarea copilului atunci când este centrată pe soluții în loc de pedepse.

Disciplina, obiceiul de a respecta reguli, de a fi consecvent, este o abilitate care îl va ajuta foarte mult pe copil să-și fixeze și urmeze obiectivele. Chiar dacă ne dorim copii care să gândească liber și să aibă o minte deschisă, fixarea de limite, pe care copilul să le respecte, este benefică pentru el.

A fi un părinte permisiv, și a-l lăsa pe copil să facă orice, poate să fie dăunător, pentru că atunci eu ca părinte aș pune pe umerii copilului o sarcină foarte dificilă, și anume să aprecieze și să-și fixeze singur limite. Acesta este un lucru pe care copilul nu este îndeajuns de matur pentru a și-l asuma, și va sfârși prin a-i crea stres. Limitele îl vor face pe copil mai liber, îi vor arăta un spațiu sigur unde el se poate mișca.

Mecanismul prin care trecem atunci când ne pedepsim copiii, sau încercăm să stabilim limite este uneori unul foarte simplu: observăm un comportament – evaluăm dacă este dorit sau nedorit – pe baza acestei aprecieri, la comportament nedorit, etichetăm copilul ca indisciplinat și aplicăm o pedeapsă.

De cele mai multe ori, pedeapsa nu are nicio legătură cu comportamentul nedorit, ci este standard: mergi în camera ta sau nu ai voie la tabletă/televizor. Probabil că mulți dintre noi am aplicat astfel de pedepse de nenumărate ori, fără însă să vedem nicio schimbare de comportament.

Te rog să găsești prezentarea în format PDF aici:

Cum-folosim-Disciplina-într-un-mod-constructiv-1

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.