fbpx

O persoană practică ar putea spune că o mentalitate creativă folosește mai degrabă cuiva care dorește să devină pictor, desenator sau creator de modă. Aceștia folosesc cu totul altă parte a creierului decât cei care vor să învețe să facă roboți, să învețe să programeze sau sunt buni la matematică. Acestora din urmă nu le trebuie neapărat o mentalitate creativă, este suficient să învețe teorii și metode.

Neuroștiința ne spune că o minte creativă folosește ambele emisfere ale creierului, îmbină intuiția cu logica și gândirea non conformistă (în faza de a explora idei noi) cu disciplina (în faza de validare și punere în aplicare a ideii).

Imaginați-vă că ați trecut prin toate nivelurile de dificultate privind tehnica de a construi roboți, sau ați învățat un limbaj de programare sau cum să creați un joc video. Vă garantează asta oare succesul? Desigur nu, cunoștințele dobândite sunt foarte utile și vă ajută să știți cum să faceți, dar nu vă ajută prea mult să știți și ce anume să faceți cu aceste cunoștințe. Aici aveți nevoie de creativitate.

Suntem înclinați să credem că a fi creativ este mai degrabă opțional și nu ține de abilitățile de viață pe care trebuie neapărat să le dobândim, cum ar fi încrederea în sine, sau perseverența.

Imaginați-vă acum însă oamenii care au schimbat lumea cu invențiile lor, gândiți-vă la Albert Einstein sau la Steve Jobs Credeți că ei au avut o mentalitate creativă?

Haideți să ne gândim puțin ce au avut în comun acești oameni care au schimbat lumea, și de ce ar trebui să le insuflăm copiilor noștri o mentalitate ca a lor.

Iată 7 lucruri pe care copiii cu o mentalitate creativă le fac altfel:

  1. Un copil creativ are o minte deschisă, dorește să încerce lucruri noi să exploreze și nu se teme de greșeală. Creativitatea presupune încercări, greșeli, lecții pe care le învățăm din greșeli, noi încercări.
  2. Un copil creativ iese din zona lui de confort, acceptă provocări și încearcă să-și depășească limitările.
  3. Un copil creativ este autentic, el nu urmează trenduri, ci le creează.
  4. Un copil creativ are o viziune. El își imaginează și vizualizează ceea ce dorește să creeze. Dacă ai o viziune, pașii spre împlinirea acestei viziuni devin mult mai clari și ușor de urmat.
  5. Un copil creativ are capacitatea să-și îndrepte atenția și să se concentreze pe ceea ce dorește să realizeze.
  6. Un copil creativ va dori să împartă creațiile sale cu lumea, nu se va teme de judecata celorlalți și va ști cum să înțeleagă feedback-ul lor.
  7. Un copil creativ va analiza și va explora posibilități. Va privi o problemă din mai multe puncte de vedere, astfel încât să găsească cea mai simplă soluție.

Încurajează creativitatea copilului tău, și vei vedea cum viața lui capătă culoare, cum el va putea cântări posibilități și va putea schimba perspectiva își va vedea provocări în loc de probleme.

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.