fbpx

Este o traducere a unei activitati propuse de Angela Duckworth, autoarea cărții ‘Grit’, despre cum să îmbini pasiunea cu perseverența pentru a deveni excelent în ceea ce-ți propui să faci.

Sursa: https://characterlab.org/activities/build-connections-for-classrooms/, instrument dezoltat de University of Virginia de Dr. Chris Hulleman.

Scopul activității: 

Activitatea este menită să facă legătura dintre interesele copilului și conținutul materiei pe care o învață la școală. Prin crearea acestei conexiuni, copilului îi va fi stimulată curiozitatea și va fi inspirat să-și găsească motivația de învăța în interiorul său. 

Activitatea va fi foarte folositoare pentru copiii care spun că școala este doar o obligație care le provoacă stres.

Pregătirea activității:

Câteodată nu ne dăm seama cum, ceea ce noi învățăm la școală, ne ajută mai târziu în viață. Ascultă poveștile următoare și alege-o pe cea care îți place mai mult:

1. 

‘Atunci când eram copil, mama mea avea afacerea ei. Eram mereu încântat atunci când ea primea marfa pe care o comanda. Ea știa de fiecare dată, și pentru fiecare articol pe care îl cumpăra, cât a plătit. Asta determina prețul cu care ea trebuia să vândă pentru a avea un profit. Chiar atunci când comanda, ea își calcula profitul pe care l-ar putea obține. Acum realizez că, dacă ea făcea calculele greșit, ar fi putut să piardă foarte mulți bani’

2.

‘Anul trecut în august m-am lovit la ochi atât de tare încât, dacă nu mă duceam la doctor, mi-aș fi putut pierde vederea. După operație, am mers cu părinții mei la multe vizite la doctorul oftalmolog. Pentru că eu am învățat la anatomie despre anatomia ochiului, am putut să înțeleg mai bine explicațiile doctorului. Am putut chiar să le explic părinților mei ce s-a întâmplat exact în urma loviturii mele. Ei s-au simțit mai liniștiți atunci când au reușit să înțeleagă.’

3.

‘Poluarea este o problemă foarte mare în orașul meu. Din această cauză, mulți oameni pot suferi de astm sau de alte probleme respiratorii. Am învățat la școală că lucruri cum ar fi ca arderea combustibililor fosili cauzează poluare. Noi putem să reducem poluarea folosind surse alternative de energie cum ar fi energia solară sau eoliană, sau pur și simplu reducând consumul nostru de energie. Asta este bine de știut, pentru ca noi să facem alegeri mai bune în ceea ce privește  ce tip și câtă energie folosim. Tot această informație m-a ajutat să înțeleg cum guvernul, prin schimbarea regulilor, poate să ajute la reducerea poluării’

4.

Vara trecută am făcut o practică la o companie, și am fost surprins de cât de mult am fost nevoit să scriu și să fac diferite prezentări. Am învățat că lecțiile de scriere corectă și compunere, de la orele de limba româna sunt foarte importante. A trebuit să construiesc argumentări și să pot explica foarte clar ceea ce trebuia să comunic colegilor și clienților. Atunci am înțeles de ce profesorul ne spunea mereu ca abilitățile de comunicare sunt foarte importante’

Explică de ce ai găsit povestea încercuită cea mai interesantă: 

Creează conexiuni

Fă legătura dintre lucrurile învățate la școală și interesele tale. 

Puteți începe fie cu interesele, fie cu subiectele învățate. După ce completăm fiecare coloană, ne vom gândi să facem conexiuni (desenate cu creionul), între interese și lucrurile învățate la școală. (lăsați copiii să fie cât mai liberi în alegerea intereselor, nu judecați în niciun fel ceea ce spun ei, lăsați-i să ajungă singuri la concluzii, puteți interveni în cazul unui blocaj cu exemple din viața dumneavoastră)

Care sunt interesele, hobbyurile și obiectivele tale? Despre ce ai învățat la școală în ultimele săptămâni?


După ce ați reușit să stabiliți câteva conexiuni, încercați să construiți propoziții după modelul următor:

Interesul meu pentru………………………………și ce învăț la…………………………… au  legătură pentru că

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Gândește-te și mai mult la conexiunile pe care le-ai făcut completând propozița:

Ceea ce învăț la……………………………………….poate fi important pentru viitorul  meu pentru că

………………………………………………………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………………………………………………

Dacă vrei să afli mai multe despre cum îl poți ajuta pe copilul tău să-și găsească motivația de a învăța, poți cumpăra audioBookul și eBookul despre cum să abordăm școala aici:

Cum abordam scoala

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.