fbpx

Îndeplinirea unui obiectiv este echivalentă cu obținerea unui rezultat. Atunci când obțin un rezultat, stima mea de sine crește, voi crede despre mine că sunt capabil, și voi avea o referință la care să mă întorc atunci când lucrurile nu ies așa cum mi-am propus.

Atunci când îmi fixez un obiectiv, îmi va fi mult mai ușor să-mi canalizez atenția și să găsesc drumul spre îndeplinirea obiectivului meu.

„Pe care drum să merg? – Întreabă Alice, Unde vrei să mergi? – Întreabă motanul, Nu-mi pasă unde merg – spune Alice. Atunci nu contează pe care drum mergi- spune motanul” Lewis Carol, Alice în țara minunilor

Iată deci de ce, este important să exersăm cu copiii noștri fixarea și urmărirea unor obiective, prin câțiva pași ușor de urmat. Faceți exercițiul împreună, modelând și împărtășind experiența cu copiii.

Planul pentru îndeplinirea obiectivelor mele:

Pasul 1: Gândește-te la un obiectiv. Cu cât mai specific cu atât mai bine. “Vreau să învăț cum să cânt cântecul meu favorit la pian”, pentru părinți poate fi “Vreau să schimb decorațiunile din casă” 

Pasul 2: Alege o dată până la care vrei să termini acest proiect.

Pasul 3: Fiecare membru al familiei va scrie un motiv pentru care are acest obiectiv. “Vreau să mă simt mândru de mine” “Vreau să-mi cresc stima de sine învățând un lucru nou”

Pasul 4: Gândește-te la ce acțiuni sunt necesare de făcut ca să realizezi acest obiectiv. Împarte acțiunile acestea în pași mai mici. (Să acționezi ca și cum urci o scară, câte o treaptă odată până atingi obiectivul). Acțiunile pe care le planifici trebuie să fie: simple și ușor de făcut, susținute pentru o perioada de timp, înspre obiectivul pe care ți-l propui.

Pasul 5: Încearcă să anticipezi obstacolele, și planifică ce ar trebui făcut pentru depășirea lor.

Pasul 6: Propuneți-vă să vă raportați unul altuia progresul în drumul spre împlinirea obiectivului. Dacă lucrurile nu merg suficient de bine, cereți feedback, reeșalonați, recuperați acțiunile pe care nu le-ați făcut conform planului, reevaluați efortul care trebuie depus.

Pasul 7: Sărbătoriți împreună realizarea obiectivelor propuse.

Mult succes!!

Păstrați toată informația sistematizată tipărind și completând următoarea fișă (sau desenând una similară, care să vă inspire):

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.