fbpx

Ai avut vreodată senzația că ai citit tot ce este pe piață legat de parenting și nimic nu funcționează?

Pericolul în era informației este tocmai ăsta: prea multă informație. Atunci când citești 100 de articole pe aceeași temă poți fi mai puțin lămurit decât înainte să le citești. Adică nu numai să rămâi cu informația nelămurită, dar să ți se mai adauge câteva motive de a fi nelămurit din aceste lecturi. Chiar și atunci când ți-ai creat mecanisme de a verifica credibilitatea surselor, ai o gândire critică și filtrezi, prea multă informație te poate duce la și mai mare confuzie.

Un om de știință, care vrea să revoluționeze domeniul în care activează, nu va porni în cercetările lui de la nicio teorie descoperită de un predecesor, ci își va lăsa mintea deschisă tuturor posibilităților, și va porni de la axiome, principii care nu pot fi puse la îndoială, și care sunt întotdeauna adevărate.

Creatorul SoulKids, Vikas Malkani, numește aceste axiome, care există și în viața noastră, și care determină legile după care funcționează universul ‘the blueprint of life’

SoulKids este un program cu un atât de puternic impact pe plan internațional, pentru că se bazează pe astfel de axiome, care depășesc barierele de cultură, naționalitate, religie, și se aplică oricui trăiește în acest univers, sunt ca legile fizicii.

Iată câteva dintre aceste principii:

  1. Eu sunt unic și special așa cum sunt. Nu există nimeni la fel ca mine și dacă mă compar, sau încerc să fiu ca altcineva, voi fi mereu frustrat și nefericit. Atunci când mă descopăr pe mine, și îmi recunosc calitățile care mă fac special, voi fi fericit. De aici rezultă și faptul că nu mă pot considera nici mai bun și nici mai rău decât altcineva, pentru că pur și simplu suntem diferiți.
  2. Ca să primesc mai mult de la viața mea, trebuie să aduc un recipient mai mare. Atunci când mintea mea crește, voi primi mai mult de la viața mea.
  3. Eu sunt responsabil pentru rezultatele mele. Destinul este ceva ce construim noi înșine prin alegerile pe care le facem, și deciziile pe care le luăm în fiecare moment.
  4. Viața mea este o reflecție a mea. Dacă eu vreau să schimb ceva în viața mea, trebuie să mă uit întâi la cum sunt eu. Eu mă schimb, viața mea se schimbă.
  5. Atunci când gândesc pozitiv, viața mea va fi pozitivă. Fericirea nu este o consecință a unor circumstanțe externe, ci este creată de mine, și depinde de mine. Ea este cauza lucrurilor bune care se întâmplă în viața mea și nu o consecință a unui eveniment extern.
  6. Succesul nu vine niciodată peste noapte și nu este întâmplător, ci vine după ce am claritate, acționez, sunt perseverent și am răbdare.
  7. Niciodată nu voi putea realiza lucruri importante de unul singur, ci numai împreună cu alții.

Aceste principii nu se aplică doar copiilor ci și părinților, iar prima lecție pe care am învățat-o la trainingul pentru a deveni SoulKids Mentor a fost că nu pot da ceva ce eu nu am.

Vă încurajez deci ca, înainte de a vedea principiile de mai sus aplicate în viața copiilor voștri, să le vedeți aplicate întâi la voi. Numai atunci îi veți putea inspira și pe ei să le recunoască și să le aplice în viața lor.

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.