fbpx

Ioana este nepoata mea, și este o tânără excepțională, plină de talente, și cu o poveste ieșită din comun. De ceva vreme am rugat-o să îmi dea voie să împărtășesc povestea ei cu voi, pentru că este o poveste care merită spusă. Și ea a fost de acord nu numai să împărtășească povestea, dar și câteva desene pe care le-a făcut în perioada liceului.

Înainte ca scleroza multiplă să îi restrângă foarte mult mișcările, Ioana a studiat chitara clasică și cânta extraordinar, apoi s-a înscris la Liceul de Artă din Brașov, unde ne-a uimit cu măiestria ei la desen, iar când n-a mai putut ține creionul în mână, nu s-a lăsat și a început să citească foarte mult.

Deși nu putea scrie, liceul a organizat pentru ea o sală separată și o comisie astfel încât să poată să dicteze, Ioana a luat bacalaureatul cu nota 9.75, și acum este studentă în anul 2 la Litere.

Iată ce spune Ioana despre ea:

„Mă numesc Ioana, sunt studentă în anul II la Facultatea de Litere – Universitatea din București, locul unde îmi doream să ajung în ultimul an de liceu. Abia atunci mi-am dat seama că prefer literatura, dar contează cum am ajuns la această decizie.
Înainte să aleg un liceu de arte plastice, mă gândeam mult și la muzică, deoarece deja terminasem o școală populară și îmi plăcea foarte mult să cânt la chitară. Totuși, desenul m-a atras mai mult, așa că am ales profilul de arhitectură. În perioada liceului, îmi imaginam că aș continua cu desenul, dar la sfârșitul clasei a 11-a deja nu mai puteam ține creionul în mână din cauza bolii pe care o aveam deja de un an. Mi-au fost limitate foarte multe activități, dar părinții m-au sprijinit cu totul.
Chiar dacă apăruse un obstacol, am reușit să-mi scriu lucrarea de atestat. Peste aceeași dificultate am trecut și la examenele de bacalaureat, pentru care am solicitat ajutorul unei comisii de profesori ca să pot participa. A fost dificil să dictez răspunsurile în loc să le scriu eu, dar în urma provocării am obținut note destul de mari –media 9,75.
În prezent, sunt mai mult decât mulțumită de alegerea mea, primul an de facultate a fost surprinzător de plăcut, și cu multe note de 10.

Desenele mele au avut mereu o legătură strânsă cu realitatea. Pe cele pe care am ales să le printez sunt fie din caietele mele de schițe, fie desenate digital cu o tabletă grafică, după schițe din caiete, toate din perioada liceului.
Pisica roz este a unui prieten care mă rugase să o desenez, libelulele sunt desenate când eram internată la Cluj, după ce am văzut câteva când am ieșit la plimbare cu părinții, și desenul cu mașina are și el o poveste drăguță. Mă așezasem pe o bancă, mașina era în fața mea, și am început să o desenez, dar nu am mai apucat să schițez partea de sus, așa că am improvizat.

M-am bucurat de fiecare perioada din viata mea, și am fost recunoscătoare pentru fiecare. Când nu am mai putut cânta la chitara, am început să desenez, când nu am mai putut desena am început sa citesc foarte mult, să învăț despre lume. Am descoperit ca mereu exista ceva care să ma facă să cresc, să progresez.

Am vrut ca povestea mea, care nu este deloc una trista, să-i inspire pe ceilalți, și de aceea m-am hotărât să împărtășesc cu voi câteva dintre schițele realizate de mine de-a lungul timpului.

Sper să vă inspire să mergeți mai departe, indiferent care sunt circumstanțele din viata voastră la un moment dat.”

M-aș bucura ca povestea Ioanei să vă inspire pe voi și pe copii să credeți că, indiferent de circumstanțe spiritul uman poate învinge.

Deși a trecut și trece prin multe dificultăți, Ioana râde foarte mult și are un fel al ei de a te face și pe tine să râzi. Ea este fericită.

Așez în continuare aici desenele Ioanei, sper să vă inspire. Dacă vă doriți să o încurajați pe Ioana, puteți cumpăra un desen al ei tipărit pe laminat.

Tipărit, dimensiuni 20 x 20 cm, 30 RON, îi poți cumpăra aici
Libelule, tipărit pe format A4, 40RON, îl poți cumpăra aici
Mână, tipărit pe format A4, 40 RON, îl poți cumpăra aici
Mașină, tipărit pe format A4, 40 RON, îl poți cumpăra aici
Pisica roz, tipărit pe format A3, 60 RON, îl poți cumpăra aici
Studiu pisici, tipărit pe format A4, 40 RON, îl poți cumpăra aici
Studiu pisici, tipărit pe format A3, 60 RON, îl poți cumpăra aici

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.