You are currently viewing Despre cum altruismul ne ajută să ne descoperim menirea

Despre cum altruismul ne ajută să ne descoperim menirea

Menirea noastră este acel lucru care ne motivează și ne dă o direcție către anumite obiective pe care să le atingem. Este cea care ne face să ne transformăm potențialul în realitate.

Menirea ne face să simțim că viața noastră are semnificație și este asociată cu o stare de bine.

De aceea este important ca fiecare dintre noi să-și descopere menirea.

Exista cercetări care au descoperit că altruismul poate fi o cale care să ne ajute să ne descoperim menirea, și asta pentru că altruismul înseamnă să îți pese de alți oameni și să poți acționa în interesul lor.

Ecuația pentru menire este:

Resurse + Pasiuni + Valori = Menire

Descoperirea menirii presupune autocunoașterea, descoperirea acelor resurse cu care noi putem contribui la bunăstarea celorlalți. Atunci când găsim resursele noastre și căi de a folosi aceste resurse în beneficiul celorlalți, ne vom găsi menirea, iar viața noastră va fi una împlinită.

Iată un exercițiu care îl poate ajuta pe copilul tău să se concentreze asupra darurilor și abilităților pozitive pe care le are.

Scopul exercițiului este să îl ajute să găsească conexiuni între resurse, pasiuni, valori și acțiuni sau comportamente altruiste. Astfel își va putea propune obiective concrete despre cum să-și folosească abilitățile proprii în folosul celorlalți.

Pasul 1: Explorează-ți Darurile, Talentele și Abilitățile.

Darurile , talentele și abilitățile meleValoarea lor pentru mineValoarea pe care aș putea-o da altora
ex: Sunt creativpot să văd mai multe posibilitățipot transmite idei noi
ex: Sunt bun la matematicăpot lua note mari la examenepot ajuta pe cineva care nu știe

Pasul 2: Stabilește-ți niște obiective pentru a aplica cele menționate în coloana 3

Ex: Să mă alătur unei organizații și să ajut la găsirea unor idei noi și creative care să îmbunătățească viața comunității.

Ex: Să mă ofer voluntar la un centru de meditații

Pasul 3: Pune în aplicare obiectivele și evaluează cum te simți făcând acele acțiuni

Poate că unii dintre noi nu ajungem niciodată să ne descoperim menirea, poate credem că e prea târziu pentru noi să facem o schimbare (eu am reușit să o iau de la capăt la 46 de ani, și mă bucur de fiecare zi din viața mea fără să regret nimic), copiii noștri însă ar putea să aibă șansa să pornească de la început pe drumul spre menirea lor.

Ajută-l să-și descopere menirea pentru ca astfel să-și transforme potențialul în realitate.

Depinde de mine să devin cine vreau să devin este un pachet de 6 ședințe de life coaching care îl va ghida în amănunt pe copilul tău, și îl va ajuta să înțeleagă tot ce trebuie să înțeleagă pentru a-și transforma potențialul în realitate.

Găsește următoarele termene aici: www.danailies.ro/events