Misiunea mea este să ajut fiecare copil să-și atingă potențialul și să devină cea mai bună variantă a sa care poate fi.
Fiecare copil vine pe lume cu un potențial, atunci când el descoperă acest potențial, îl aduce la suprafață, și îl șlefuiește, va avea succes și va fi fericit.
Povestea mea începe la Singapore, unde am avut șansa să urmez un training pentru a deveni mentor cu un program de life coaching pentru copii numit SoulKids.
Trainingul pentru a deveni Mentor SoulKids mi-a schimbat complet modul de a mă vedea pe mine însămi și de a vedea lumea. Am înțeles că nu pot deveni o inspirație pentru copii dacă nu dobândesc eu întâi toate abilitățile și mentalitatea pe care vreau să le transmit.
Am descoperit apoi, în 2 ani (2016-2018), în care am făcut acest program la Singapore, cu sute de copii din toată lumea, ce diferență pot face în viața lor.
După ce am văzut impactul pe care SoulKids îl poate avea în programe de grup, am vrut să merg puțin mai departe, și am făcut și trainingul pentru a deveni Life-coach pentru copii cu metoda SoulKids. Astfel am început să lucrez individual cu copiii. Dacă un mentor inspiră, un coach este mult mai practic și parcurge drumul spre obiectiv împreună cu copilul.
Nu este nimic mai înălțător decât să vezi că poți să faci o diferență în viața unui copil!
Am înțeles că trebuie să fac din asta o misiune, și din 2018 am adus SoulKids în România și fac acest program aici cu același impact extraordinar asupra copiilor de aici.
La SoulKids, în centrul tuturor atelierelor sau ședințelor de coaching este copilul, cu unicitatea sa.
Am învățat să nu judec sau să clasific în niciun fel, ci să privesc fiecare copil ca potențial. Cu ajutorul potrivit, el va fi motivat să descopere și să recunoască în interiorul lui potențialul acesta.
Coachingul sau mentoringul nu este despre a oferi o rețetă universal valabilă, ci despre a deschide niște culoare de explorare, despre a-l inspira să-și pună niște întrebări. Pentru că răspunsurile nu sunt la noi, ci sunt la ei.
La fel de importantă este și interacțiunea cu părinții, pentru că ei au o contribuție esențială la dezvoltarea copilului lor.
Un Copil, un Părinte, un Coach – împreună putem schimba o generație
Câteva cuvinte despre viața mea înainte de SoulKids:
M-am născut în 1969 la Nehoiu și sunt de profesie inginer energetician. Anul acesta sărbătoresc 33 de ani de căsătorie, am doua fiice superbe și din august 2024 am devenit bunica unui băiețel. Ei și soțul meu m-au învățat ce înseamnă să iubești cu adevărat, total și mai presus de orice.
Am locuit în București, Frankfurt, Macao și Singapore.
Fiecare loc nou unde te duci, chiar și dacă mergi într-o vacanță, te schimbă puțin. Îți lărgește orizonturile și te face să vezi lumea prin ochii altor oameni, care au altă cultură și alte obiceiuri. Niciodată nu îți pierzi identitatea sau rădăcinile, dar așa cum adaugi condimente într-o mâncare, fiecare loc nou aduce câte o nuanță în felul tău de a privi lucrurile. Dacă păstrezi o minte deschisă poți învăța atâtea lucruri noi din orice astfel de experiență.
Filozofia mea de viață este: ‘Voi fi cea mai pozitivă persoană pe care o cunosc’
Cele 3 valori la care țin cel mai mult sunt: dragoste, onestitate și simplitate.
Ce spun copiii și părinții
Citește ultimele articole publicate în Blog
Ce nu este empatia
Una dintre poveștile SoulKids este despre un copil care privește un fluture zbătându-se să iasă din cocon. Copilului îi este milă de zbaterea fluturelui, și se hotărăște să-l ajute. El
Există performanță fără presiune?
M-au inspirat cuvintele unui părinte care a format un campion, și anume ale tatălui lui David Popovici: „Dacă mă gândesc acum primele condiții pe care le-am creat au fost în
Cum putem folosi vacanța pentru a stimula gândirea creativă a copiilor
Zilele acestea am citit pe Edupedu un articol în care sunt explicate datele care reies din testele PISA despre gândirea creativă a copiilor din România: Elevii români manifestă înclinații creative
O poveste de groază de la școală
Azi de dimineață Luca mi-a povestit ce s-a întâmplat la ultima oră de sport de la școală, când doi copii au ajuns la cabinetul medical, unul aproape leșinat după ce
A deveni sau a avea, care este întrebarea?
Cu siguranță că ne dorim binele copiilor noștri, dar ce este bine din perspectiva noastră se potrivește cu ce este bine din perspectiva lor? Oare ce a funcționat pentru noi
Putem învăța Stima de Sine?
Răspunsul scurt este nu. După cum nu putem învăța inteligența emoțională sau voința sau motivația, pentru că ele nu sunt niște mecanisme pe care noi le programăm conștient, după cum