fbpx

Misiunea mea este să ajut fiecare copil să-și atingă potențialul și să devină cea mai bună variantă a sa care poate fi.

Fiecare copil vine pe lume cu un potențial, atunci când el descoperă acest potențial, îl aduce la suprafață, și îl șlefuiește, va avea succes și va fi fericit.

Povestea mea începe la Singapore, unde am avut șansa să urmez un training pentru a deveni mentor cu un program de life coaching pentru copii numit SoulKids.

Trainingul pentru a deveni Mentor SoulKids mi-a schimbat complet modul de a mă vedea pe mine însămi și de a vedea lumea. Am înțeles că nu pot deveni o inspirație pentru copii dacă nu dobândesc eu întâi toate abilitățile și mentalitatea pe care vreau să le transmit.

Am descoperit apoi, în 2 ani (2016-2018), în care am făcut acest program la Singapore, cu sute de copii din toată lumea, ce diferență pot face în viața lor.

După ce am văzut impactul pe care SoulKids îl poate avea în programe de grup, am vrut să merg puțin mai departe, și am făcut și trainingul pentru a deveni Life-coach pentru copii cu metoda SoulKids. Astfel am început să lucrez individual cu copiii. Dacă un mentor inspiră, un coach este mult mai practic și parcurge drumul spre obiectiv împreună cu copilul.

Nu este nimic mai înălțător decât să vezi că poți să faci o diferență în viața unui copil!

Am înțeles că trebuie să fac din asta o misiune, și din 2018 am adus SoulKids în România și fac acest program aici cu același impact extraordinar asupra copiilor de aici.

La SoulKids, în centrul tuturor atelierelor sau ședințelor de coaching este copilul, cu unicitatea sa.

Am învățat să nu judec sau să clasific în niciun fel, ci să privesc fiecare copil ca potențial. Cu ajutorul potrivit, el va fi motivat să descopere și să recunoască în interiorul lui potențialul acesta.

Coachingul sau mentoringul nu este despre a oferi o rețetă universal valabilă, ci despre a deschide niște culoare de explorare, despre a-l inspira să-și pună niște întrebări. Pentru că răspunsurile nu sunt la noi, ci sunt la ei.

La fel de importantă este și interacțiunea cu părinții, pentru că ei au o contribuție esențială la dezvoltarea copilului lor.

Un Copil, un Părinte, un Coach – împreună putem schimba o generație

Câteva cuvinte despre viața mea înainte de SoulKids:

M-am născut în 1969 la Nehoiu și sunt de profesie inginer energetician. Anul acesta sărbătoresc 30 de ani de căsătorie și am doua fiice superbe. Ele și soțul meu m-au învățat ce înseamnă să iubești cu adevărat, total și mai presus de orice.
Am locuit în București, Frankfurt, Macao și Singapore.
Fiecare loc nou unde te duci, chiar și dacă mergi într-o vacanță, te schimbă puțin. Îți lărgește orizonturile și te face să vezi lumea prin ochii altor oameni, care au altă cultură și alte obiceiuri. Niciodată nu iți pierzi identitatea sau rădăcinile, dar așa cum adaugi condimente într-o mâncare, fiecare loc nou aduce câte o nuanță în felul tău de a privi lucrurile. Dacă păstrezi o minte deschisă poți învăța atâtea lucruri noi din orice astfel de experiență.

Filozofia mea de viață este: ‘Voi fi cea mai pozitivă persoană pe care o cunosc’

Cele 3 valori la care țin cel mai mult sunt: dragoste, onestitate și simplitate.

Ce spun copiii și părinții

Citește ultimele articole publicate în Blog

life coaching copii, life coaching adolescenti

O poveste de groază de la școală

Azi de dimineață Luca mi-a povestit ce s-a întâmplat la ultima oră de sport de la școală, când doi copii au ajuns la cabinetul medical, unul aproape leșinat după ce

Read More »
stima de sine

Putem învăța Stima de Sine?

Răspunsul scurt este nu. După cum nu putem învăța inteligența emoțională sau voința sau motivația, pentru că ele nu sunt niște mecanisme pe care noi le programăm conștient, după cum

Read More »
life coaching copii

20 de Principii de Parenting

Creatorul SoulKids Vikas Malkani a folosit poezia ”Despre copii” a lui Khalil Gibran, ca pe o metaforă extraordinară despre ce suntem noi părinții pentru copiii noștri și ce sunt copiii

Read More »
noul an 2024, obiective, educatie

Care este cel mai bun obiectiv pentru 2024?

La începutul fiecărui an ne facem o proiecție despre obiectivele și intențiile noastre de viitor, iar dacă suntem părinți, mare parte din intenții și obiective sunt legate de educația copiilor

Read More »

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.