fbpx

Cu toții ne dorim să avem succes, este ceea ce vrem pentru noi și admirăm, sau uneori invidiem, la ceilalți.

Ce-i face pe unii oameni să aibă succes, și cum de ei reușesc și alții nu? Și cum se face că atât de puțini oameni pot spune cu adevărat că au succes?

Dacă ne aflăm pe partea necâștigătoare a clasamentului, discursul nostru va fi, cel mai probabil, că iarba e mai verde în curtea vecinului, că sorții nu sunt de partea noastră, că orice am face noi rezultatul va fi același, că pur și simplu norocul nu este de partea noastră. Avem chiar folclor în sensul ăsta, și mulți dintre noi au crescut cu aceste lecții. Dacă noi avem convingerea asta, șansele sunt că ea nu va rămâne numai a noastră, ci o vom transmite mai departe și copiilor noștri fie că vrem asta sau nu.

Cu siguranță ați observat că, oamenii care au creat succes în viața lor atrag și mai mult succes. Cum de se întâmplă asta? Pur și simplu acești oameni au învățat rețeta succesului și acum o pot aplica în orice își propun să facă. Succesul este, ca și mersul pe bicicletă, o abilitate care se învață. Totul stă deci în mâna noastră și este o chestiune de mentalitate.

O să-mi spuneți desigur că asta nu se poate, că șansele noastre depind de locul unde ne-am născut, de culoarea pielii, de poziția socială, de starea de sănătate, de posibilitățile financiare și de mulți alți factori dincolo de controlul nostru. Eu am să vă răspund că, în orice situație ați fi, dacă credeți că puteți avea succes sau dacă credeți că nu puteți, aveți dreptate. (dacă este să-l parafrazez pe Henry Ford)

Care sunt deci pașii care ne vor duce spre succes?

  1. Asumă-ți responsabilitatea. Orice îți propui să realizezi în viața ta depinde de tine și este responsabilitatea ta. Tu ești singura persoană care poate crea succes în viața ta, nu aștepta asta de la nimeni altcineva.
  2. Definește ce înseamnă succes pentru tine. Succesul înseamnă lucruri diferite pentru fiecare dintre noi. Fixează cu claritate ce vrei să realizezi. Atunci când știi unde vrei să ajungi, îți va fi mult mai ușor să găsești drumul.
  3. Fă-ți un plan. Stabilește care sunt pașii de urmat pentru îndeplinirea obiectivului tău. Împarte acești pași în așa fel încât să fie ușor și posibil de parcurs.
  4. Depune efort continuu pentru a pune în aplicare planul tău. Numai acțiunea aduce rezultate, gândurile și planurile nu. Fă ceea ce ai de făcut, depune efort în mod consistent și responsabil, pentru a pune planul tău în aplicare.
  5. Fii perseverent Găsește resurse în mintea ta, antrenează-te, și învață să fii rezilient și să nu renunți când întâmpini dificultăți. Aici ni se întâmplă multora dintre noi să ne poticnim. Este mult mai ușor să găsești scuze decât să-ți asumi responsabilități.
  6. Ai răbdare. Nu te aștepta să obții rezultate peste noapte. Nimeni nu ajunge să aibă succes peste noapte. Noi vedem vedetele atunci când au deja succes, aceste succes însă vine cu siguranță după ani de efort în anonimitate. Vom avea succes doar după ce vom depune un efort susținut pentru o perioadă de timp, înspre atingerea obiectivului nostru.

Nimeni nu spune că este ușor, dar cu siguranță putem spune că, dacă vei parcurge acești pași fără să te abați de la drum, cu siguranță vei avea succes în ceea ce ți-ai propus.

Odată ce reușești odată, îți va fi mai ușor să reproduci acești pași pentru următorul obiectiv și așa mai departe.

Cu cât faci exercițiul ăsta mai des, cu atât îți va fi mai ușor să realizezi orice îți propui, iar obiectivele tale vor fi din ce în ce mai îndrăznețe.

Fă exercițiul ăsta împreună cu copilul tău și pune-l astfel pe traiectoria câștigătoare, sau adu-l la SoulKids, și atunci te va învăța el pe tine rețeta succesului 🙂

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.