fbpx

A defini ce este valoros pentru noi înseamnă a ne crea un număr de priorități, a decide ce este cu adevărat important în viața noastră.
Un set de valori se comportă ca un sistem de ghidare, este ca o pistă de aterizare luminată pe timp de noapte. Vom ști exact care ne este drumul și chiar dacă ne abatem uneori, sistemul nostru de valori ne va aduce înapoi.
Dacă nu facem o alegere conștientă a sistemului nostru de valori atunci orice ne va tenta, ne vom risipi energia în tot felul de încercări care ne vor fi de folos sau nu.

thechoicedistrict

Indiferent dacă ni le însușim sau nu, valorile există. Viața noastră poate deveni mult mai puțin stresantă dacă le recunoaștem, ni le asumam, și ne ghidăm după ele indiferent de circumstanțe.

Când decidem ce este important în viața noastră, atenția ne va fi dirijata înspre acele lucruri și astfel vom reuși să eliminăm ceea ce ne distrage și ne încarcă fără să ne ajute cu nimic.
Vom ști dacă slujba pentru care aplicăm, lucrurile pe care le învățăm, oamenii cu care ne petrecem timpul sunt în armonie cu valorile noastre și ne vor ajuta să ne dezvoltăm sau nu.

Fie că este onestitate, prietenie, înțelepciune, libertate, dragoste, compasiune, pace sufleteasca, bunătate, respect, integritate, imaginație, spirit de aventură, civism, determinare, curiozitate, dreptate, lista de valori este lungă și nu exista o rețetă pentru fiecare dintre noi.
Merită însă efortul de a ne așeza și a ne pune întrebarea: Care sunt valorile care ne definesc?
De aici calea noastră va fi mult mai clară și alegerile pe care le vom face mult mai simple.
Sistemul nostru de valori se va comporta așa ca sistemul de balansare al unei nave în mijlocul furtunii. Nu ne va lăsa să ne scufundam ci ne va ține întotdeauna la suprafață.

Nu în ultimul rând, copiii noștri ne vor percepe ca pe niște oameni integri, care se ghidează după valorile lor, și asta le va fi model și lor pentru viitor.

Când identificăm punctele noastre forte, sistemul de valori va juca un rol foarte important, dacă de exemplu, etica este o valoare pe care noi o avem, vom ști cu siguranță că moralitatea trebuie să fie unul din punctele noastre forte.

A ne cunoaște punctele forte și punctele slabe, este un pas esențial în drumul spre a ne cunoaște pe noi înșine. Chiar dacă nu este întotdeauna ușor să identificăm aceste puncte forte, este foarte important să pornim pe acest drum. O persoană care își găsește și recunoaște punctele forte, apoi le folosește pentru a acționa și obține rezultate, este mult mai probabil să reușească, pentru că va face ceva la care este bun și care îi place. Rezultatele bune îi vor crește stima de sine, și va fi atunci motivat să încerce mai mult.

Roger Federer a ajuns numărul 1 în lume, și s-a menținut atâta timp în topuri, pentru că i-a plăcut să joace tenis, J. K. Rowling a ajuns o așa faimoasă scriitoare pentru că i-a plăcut să scrie, Walt Disney a ajuns un bun creator de desene animate pentru că i-a plăcut să deseneze.

Nu vom putea fi niciodată excelenți în ceva ce nu facem cu plăcere.

De aceea este esențial să avem un sistem de valori, care să ne fie ca un cadru de desfășurare, și în acest cadru să identificăm punctele noastre forte și punctele noastre slabe.

Dacă facem asta, probabilitatea de a ne atinge potențialul și de a deveni oameni de succes în domeniul pe care ni-l alegem este foarte mare.

SoulKids îl va face pe copilul tău să înțeleagă că trebuie să ne concentrăm pe un număr limitat de activități, care ne plac, la care suntem buni și pe care le facem cu plăcere, decât să ne risipim energia făcând câte puțin din toate.

Când faci ceva ce te pasionează, la care ești bun, și faci cu plăcere, probabilitatea de a atinge excelența este foarte mare.

Oferă copilului tău experiența SoulKids, și împreună vom descoperi ce îl pasionează, care sunt punctele lui forte și punctele lui slabe. Copilul tău va învăța să identifice punctele lui tari, și să construiască pe ele pentru a deveni excelent.

Vezi aici calendarul Atelierelor SoulKids in . Vacanța de Vară: http://www.danailies.ro/scoala-de-vara

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.