fbpx

Cele două obiective care ne motivează pe parcursul vieții, scopul tuturor acțiunilor noastre, este să fim fericiți și să avem succes. Ne dorim un sentiment de mulțumire, de împlinire, de sens al vieții. Ne dorim să facem o diferență, să avem un impact, să lăsăm o moștenire.
De ce totuși atât de puțini oameni pot spune că sunt fericiți și că au succes. Unii au firi optimiste și spun că sunt fericiți dar cumva nu reușesc să-și împlinească planurile sau unii sunt bogați și puternici dar nu sunt fericiți.

Primul pas înspre a reuși să îndeplinim aceste două obiective este să ne asumăm responsabilitatea pentru ele. Nimeni nu ne poate face fericiți sau de succes decât noi înșine. Nu vom putea fi niciodată mai fericiți sau nu vom putea să avem mai mult succes, decât credem noi ca putem fi sau putem avea.

SoulKids are ca obiectiv să pună în mâna copiilor instrumentele necesare pentru a-și croi ei singuri succesul și fericirea.
Creatorul SoulKIds, Vikas Malkani, a identificat 2 calități absolut necesare pentru a ne duce pe drumul cel bun și anume: stima de sine și lucrul în echipă.
Ce înseamnă stima de sine? Înseamnă să ne consideram noi pe noi înșine valoroși, speciali, capabili. Deși pare surprinzător, mulți dintre noi își trăiesc viața fără să creadă despre ei că sunt valoroși, că sunt speciali, că sunt aici cu un scop. Ce consecințe are asta? Cineva care are stima de sine are visuri înalte pe care crede că și le poate împlini. Acțiunile acestuia, în consecință, sunt mai puternice și își ating scopul.

Dream it, wish it, do it 

Cel care nu are stimă de sine va fi mereu șovăielnic, va avea visuri mărunte și chiar și pe acestea  se va îndoi că le poate îndeplini.
Prima condiție ca să poți să realizezi orice iți propui este să crezi că poți.

„Dacă crezi că poți, sau dacă crezi că nu poți, ai dreptate” – Henry Ford

Iată de ce, unul din punctele principale pe care le atingem în timpul programului este să-l facem pe copil să înțeleagă că este special, unic și extraordinar. Că nu mai este nimeni ca el sau ea în toată lumea asta și că toate visurile lui sau ei vor deveni realitate, dacă își asumă responsabilitatea împlinirii lor. Atunci când ei înțeleg asta, limitările pe care și le pun în minte (dacă nu sunt destul de bun, dacă greșesc, și orice alt ‘dacă’), vor fi puse sub semnul întrebării și eliminate.

A doua calitate este lucrul în echipă, și asta pentru că nici un om nu este o insulă, tot timpul vieții noastre interacționăm cu alții. Trebuie să învățăm empatie, comunicare, lucrul împreună.

La SoulKids copiii învață ce este aceea o echipă, cum se comportă în situația de coechipier și cum se comportă în situația de lider. Învață să lase la o parte orgoliile lor și să împărtășească scopul comun, învață să urmeze instrucțiuni, învață să dea instrucțiuni, învață să comunice. Înțeleg că uneori ne alegem noi echipa dar uneori suntem în situația să lucrăm împreună cu oameni noi. În timpul programului ei chiar interacționează și formează echipe cu copii pe care îi întâlnesc prima dată.

Pentru a cultiva aceste două calități esențiale îi învățăm pe copii să aibă încredere în ei, să gândească pozitiv, să aibă o minte deschisă să-și asume responsabilități, să aibă un plan și să fie perseverenți în îndeplinirea lui, să se pună la adăpost de bullying și de influențe negative sau să-și gestioneze frica.

Fiecare copil se naște cu un potențial infinit, el poate deveni orice își dorește. Depinde de noi să-i lăsăm și chiar să-i încurajăm să creadă asta.

Oferiți copiilor voștri experiența SoulKids pentru ca ei să viseze departe și să-și îndeplinească visurile.

[maxbutton id=”4″ url=”http://www.danailies.ro/events” ]

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.