fbpx

Discuție inițială: Întotdeauna, chiar și când avem probleme, și lucrurile nu se întâmplă așa cum vrem noi, există o parte pozitivă. Putem privi evenimentele neplăcute din viața noastră ca pe oportunități de a învăța cum să depășim dificultatea. Atunci când învățăm cum să ne depășim problemele și limitările, devenim mai puternici. Folosește fiecare situație dificilă pentru a învăța ceva nou despre tine.

Activitate: Ascultați împreună povestea celor 2 căței (creată de Vikas Malkani, creatorul SoulKids)

Discuție după poveste:

Cum hrănești cățelul pozitiv din mintea ta? (cu gândurile tale pozitive, dă-mi exemplu de un gând bun pe care îl ai în mintea ta)

Cum hrănești cățelul negativ din mintea ta? (cu gândurile tale negative, dă-mi exemplu de un gând negativ pe care îl ai în mintea ta)

Pe care dintre cei 2 căței ți-ai dori să-l hrănești mai mult? (cel pozitiv îți spune că ești bun, curajos etc, cel negativ îți spune că nu ești bun, că nu ești curajos etc. Cum te face să te simți cel bun? Cum te face să te simți cel rău?

Cum ai putea să vezi pozitivul într-o situație negativă? ( De exemplu acum trebuie să stăm în casă, dar ne bucurăm de timpul petrecut împreună)

Care sunt 3 lucruri pe care ai putea să le faci pentru ca ziua ta de azi să fie super?

Cum poți transforma un gând negativ pe care îl ai într-unul pozitiv? (Exemplu: în loc de ‘nu sunt bun la matematică’ aș putea spune ‘dacă exersez mai mult la matematică, pot deveni mai bun’, exersați mai multe astfel de gânduri în funcție de particularitățile copilului)

Concluzie: Depinde de mine ce cățel din mintea mea va câștiga lupta, iar dacă vreau ca cel pozitiv să crească mare și puternic, trebuie să îl hrănesc mai mult cu gândurile mele bune și acordând atenție lucrurilor pozitive din jurul meu (ascultând cuvintele pozitive și spunând cuvinte pozitive)

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.