fbpx

Discuție inițială: Orice problemă are întotdeauna o soluție, această soluție este greu de descoperit câteodată, dar noi trebuie mereu să fim creativi și să privim lucrurile din perspective diferite. Dacă suntem perseverenți și nu ne lăsăm descurajați, dar mai ales dacă lucrăm împreună cu ceilalți, vom reuși.

Activitate: Ascultați împreună povestea ‘Supa de Piatră’

Discuție după poveste:

A fost piatra soldatului fermecată? Câteodată resursele pe care le ai la îndemână sunt limitate, asta nu trebuie să te descurajeze, ci să te încurajeze să fii creativ și să-ți folosești imaginația pentru a găsi soluția.

Când vrei ca ceilalți să te urmeze, și să te ajute să-ți îndeplinești țelurile, dă-le tu întâi lor ceva de valoare pentru ei. Dacă ceilalți vor avea un beneficiu, atunci și tu vei avea un beneficiu. (întreabă-te ce te roagă mami cel mai des să faci….. crezi că dacă ai face asta, ai putea obține și tu ceva de valoare pentru tine de la mami?)

Atunci când lucrezi împreună cu alții, vei putea realiza mult mai mult.

Un număr mare de contribuții mici poate însemna foarte mult și poate face o diferență. De aceea trebuie să considerăm nevoile comunității și să adresăm aceste nevoi, în loc să ne gândim doar la problemele noastre personale. Împreună putem reuși mai mult.

Soldatul a primit foarte multe respingeri și refuzuri atunci când a vrut să-și rezolve propria problemă, totuși el nu s-a lăsat descurajat și nu a renunțat. A înțeles că dacă le oferă oamenilor ceva de valoare pentru ei, aceștia îl vor urma. Atunci când oamenii realizează că vei reuși, că ești pe drumul spre succes, ei vor căpăta încredere în tine și te vor ajuta.

Nimeni nu poate să te ducă la succes decât tu însuți, nu-i aștepta pe alții să te ridice ci asumă-ți responsabilitatea propriului succes. Atunci când ei vor vedea că te ridici, te vor sprijini.

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.