fbpx

Înainte de activitate: Pentru această activitate este nevoie de 2 participanți. Pot fi 2 copii sau copil și părinte. Ne trebuie o foaie A4 goală, câte un creion și un telefon pe care să punem un cronometru. Tot spațiul foii este folosit împreună de cei doi participanți pentru a desena, nu se împarte foaia în niciun fel.

Regulile jocului: Fiecare participant are la dispoziție 30 de secunde pentru a desena orice vrea. Nu există reguli în ce privește tema sau obiectivul desenului. Jocul decurge așa: stabilim cine începe (dacă perechea e părinte-copil, lăsăm copilul să înceapă), primul participant ia în mână creionul, pornim cronometrul, și atunci poate începe să deseneze oriunde pe foaie, orice dorește. După 30 de secunde lasă creionul, cel de-al doilea participant ia creionul său, pornim cronometrul, și cel de-al doilea participant desenează oriunde pe foaie orice dorește. Apoi schimbăm din nou. Putem face 3-4 ture, în funcție de încărcarea desenului rezultat.

Apoi, puteți pune un nume acestui desen după următoarea regulă: puneți cronometru timp de 1 minut și, pe rând, fiecare participant scrie câte o literă. După un minut ne oprim și citim numele desenului.

Unul dintre participanți poate apoi să descrie desenul rezultat.

Discuție după activitate: Deși cel care a început să deseneze a pornit cu o anumită idee despre cum ar trebui să arate desenul său, lucrurile nu au mers așa cum s-a așteptat, pentru că celălalt participant a avut propria idee, care poate a fost diferită.

  • Fiecare dintre noi a avut încredere, și a contribuit cum a putut mai bine pentru realizarea desenului în comun.
  • Am încercat să înțelegem care este ideea celeilalte persoane și să construim pe aceasta.
  • Deși poate am fost puțin frustrați, am fost gata să lăsăm la o parte așteptările noastre și să continuăm desenul.
  • A trebui să păstrăm o minte deschisă, și să ne adaptăm situației noi în care ne-am aflat.

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.