fbpx

Pentru că atelierul Big Life Journal- Ai încredere în tine de ieri, 02 iunie, a fost sold out, și unii dintre voi poate ar fi dorit dar nu au avut posibilitatea de a participa, aș vrea să mă revanșez într-un fel, prin a vă oferi o scurtă prezentare a temei și a soluțiilor de a ne spori încrederea în sine pe care le-am discutat cu copiii.

Big Life Journal este un atelier bazat pe jurnalul creat în SUA de către Alexandra Eidens, www.biglifejournal.com. Ei au creat un jurnal, care se cheamă chiar așa Big Life Journal, și care își propune să-i facă pe copii să aibă o mentalitate flexibilă. Filozofia din spatele acestui jurnal este cea a psihologului de la Stanford Carol Dweck, (creatoarea conceptelor de fixed mindset și growth mindset) și care a demonstrat, în urma cercetărilor, cum o mentalitate flexibilă ne face să fim mai rezilienți, mai determinați și ne ajută să ne adaptăm mai ușor situațiilor noi și să nu ne temem de provocări. Cartea ‘Mindset’ scrisă de Carol Dweck există și tradusă în română, o recomand cu căldură oricui.

La Big Life Journal dezbatem 13 teme, fiecare dintre ele extrem de utilă în a-l încuraja pe copil să dezvolte o mentalitate flexibilă. Lucrez cu copii între 7 și 12 ani.

Tema dezbătută ieri, care se pare că a fost foarte populară între părinți, a fost: Ai încredere în tine.

Am vrut să le transmit copiilor că, a avea o minte deschisă înseamnă să creadă în ei și să nu renunțe niciodată la visurile lor, chiar și atunci când este dificil. Că este important să aibă încredere în ei și că atunci când au încredere în ei vor putea mai ușor să-și împlinească visurile.

Care au fost punctele principale ale discuțiilor

  1. Am discutat despre diferența dintre ce ne spun alți oameni și ce ne spunem noi nouă înșine. Pentru a avea încredere în sine, este esențial să filtrăm între gândurile noastre, astfel încât ceea ce ne spunem noi nouă înșine să fie mereu, mereu pozitiv. Să-mi spun mereu în gândul meu: ‘Eu pot reuși’, ‘eu sunt valoros’ , ‘eu sunt bun’ și să pun la îndoială, să blochez și să alung cuvintele negative pe care mi le spun: ‘eu nu sunt bun’, ‘eu sunt mic’ ,’eu nu sunt important’
  2. I-am întrebat pe copii despre o situație în care au avut încredere în ei când a trebuit să facă ceva dificil. Asta a ajutat la înțelegerea conceptului, prin discutarea exemplelor concrete pe care ei le-au dat.
  3. I-am întrebat pe copii dacă au un loc special sau un moment special din zi în care să se gândească la ideile lor mărețe. Am dezbătut dacă ideile noastre mărețe ar trebui să ne folosească doar nouă sau ar trebui să folosească și altora.
  4. Am discutat despre cea mai bună decizie pe care au luat-o, și cum i-a ajutat pe ei decizia luată. Faptul că luăm o decizie înseamnă că avem încredere în noi și că ne asumăm responsabilitatea pentru viața noastră.
  5. Am scris o scrisoare de încurajare unui prieten care vrea să meargă la Jocurile Olimpice, dar nu e sigur că va putea reuși.
  6. Am discutat despre cel mai mare succes pe care l-au avut anul trecut. Cum au reușit să obțină acest succes și cum s-au simțit când au reușit. Succesele din trecut, și recunoașterea lor, ne vor spori încrederea că putem repeta reușita și în viitor.

Totul s-a petrecut într-o atmosferă caldă și plină de energie. Copiii s-au distrat de minune și au participat cu entuziasm la discuții.

În cazul în care doriți să vă înscrieți copilul la Atelierele Big Life Journal, vă rog să vă exprimați interesul pe email la info@danailies.ro

Eu vă voi anunța imediat ce se formează o nouă grupă.

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.