fbpx

Cu toții ne dorim să fim fericiți și să avem succes. Sunt cele două lucruri care ne motivează în viața noastră.

Succesul însă nu este același pentru toată lumea, unii ne dorim să fim artiști de succes, unii dintre noi fac sport, alții matematică sau științe. Este important deci să definim fiecare dintre noi ce înseamnă pentru noi succes, ce ne dorim să realizăm, să stabilim punctul final al drumului nostru, care ne este  obiectivul.

Este ca la GPS, el te duce la destinație cu condiția să-i spui întâi unde vrei să mergi, punctul terminus al drumului tău.

“Would you tell me, please, which way I ought to go from here?”
“That depends a good deal on where you want to get to,” said the Cat.
“I don’t much care where—” said Alice.
“Then it doesn’t matter which way you go,” said the Cat. – Lewis Caroll, Alice in tara minunilor

De aceea este important să înțelegem că a avea un obiectiv este primul pas înspre succes. Obiectivul ne va da claritate și ne va ajuta să decidem mai apoi care sunt pașii de urmat înspre îndeplinirea lui.

Este important să facem acest exercițiu cu copiii noștri, să îi învățăm să-și stabilească obiective, care să fie realizabile și să lucreze apoi pentru îndeplinirea lor.

Câteva sfaturi despre cum să facem concret astfel de exercițiu:

  1. Stabiliți împreună ca familie un set de obiective pentru anul care începe. Scrieți obiectivele pe bucăți de hârtie și puneți-le într-un recipient, ‘borcanul cu obiective’. Pe măsură ce îndepliniți obiectivele, scoateți bilețelele din borcan.
  2. Jucați 3 steluțe și o dorință: rugați-l să spună 3 lucruri pe care știe deja să le facă bine (3 steluțe), apoi întrebați-l despre o dorință. Ceva ce și-ar dori să realizeze în viitor. Încurajați-l să deseneze cele 3 steluțe precum și dorința, și puneți-le într-un loc unde le poate vedea. Conform psihologilor, obiectivele pe care le scriem pe hârtie în mod regulat, au cu 42% mai multe șanse să fie îndeplinite, și ele au chiar mai multe șanse de a fi împlinite când sunt împărtășite cu cineva apropiat, prieten sau părinte.
  3. Puneți întrebări amuzante: Ce ai face tu dacă ai câștiga loteria? Care este visul tău cel mai îndrăzneț? Dacă ai avea o superputere cum ai folosi-o? Dacă ai găsi o lampă fermecată și ai putea să-ți pui 3 dorințe, care ar fi acelea? Apoi discutați ce ar fi, dacă nu ar fi adevărate scenariile astea, cum ar lucra el sau ea la împlinirea acestor visuri sau dorințe.

Copilul învață cel mai bine când se joacă și se distrează, încercați să faceți acest exercițiu cât mai amuzant.

La SoulKids copiii vor învăța rețeta succesului și vor înțelege exact ce etape trebuie să parcurgă pentru a avea succes în tot ce își propun. Oferiți copiilor voștri experiența SoulKids și ei vor pleca în viață echipați cu toate instrumentele necesare ca să-și creeze singuri succesul și fericirea personală.

[maxbutton id=”4″]

 

 

 

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.