fbpx

Este copilul tău foarte nemulțumit și critic față de el însuși?
Este nesigur de el însuși?
Este mereu îngrijorat când trebuie să participe social pentru că se teme de ce vor gândi ceilalți despre el?
Își pune la îndoială continuu talentele și abilitățile?

Dacă răspunzi da la aceste întrebări, șansa este ca stima de sine a copilului tău să fie scăzută.
Un copil care are stimă de sine, care se consideră valoros, va avea așteptări mari și va acționa pentru atingerea obiectivelor sale, un copil cu stima de sine scăzută pe de altă parte, se va feri de experiențe noi și va rămâne mereu în zona sa de confort.
Noi ca părinți ar trebui sa încercăm mereu să creștem stima de sine a copilului nostru, pentru a-l ajuta să aibă visuri îndrăznețe pe care să creadă că și le poate îndeplini.

Iată 5 sfaturi care ne ajută să creștem stima de sine a copilului:

  1. Păstrați o atmosfera pozitiva în jurul copilului. Fiți atenți la ceea ce el aude vorbind în jurul lui pentru că el va absorbi și imita ceea ce aude.
  2. Încurajați-l să facă pași mici în loc să facă salturi mari. Lăudați efortul lui fie chiar cât de mic. Orice mic rezultat îi va crește stima de sine și el va avea curaj să încerce mai mult.
  3. Niciodată nu îl comparați cu alți copii, aceasta va influența convingerile lui interioare și îi va scădea stima de sine.
  4. Nu încercați să îl dominați și nu fiți autoritari, aceasta îi va scădea stima de sine și îl va face să devină fie introvertit fie dimpotrivă, răzvrătit.
  5. Evitați să-i puneți etichete, nu-i spuneți niciodată ești încet, ești slab, aceste etichete sunt toxice pentru ceea ce crede el despre sine.

Stima de sine este esențială pentru ca un copil să fie fericit și să aibă succes. Nu putem deveni mai mult decât ce credem noi despre noi că putem  deveni. Nu putem primi de la ceilalți o valoare mai mare decât ceea ce credem noi despre noi că valorăm.

La SoulKids unul din subiectele esențiale este să-l ajutam pe copil să se considere unic, special și valoros. El va înțelege că stă în puterile sale să-și îndeplinească obiectivele și că poate deveni orice visează el să devină .

Oferă-i copilului tău experiența SoulKids și vei vedea diferența.

Află mai multe completând formularul de mai jos:

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.