fbpx

Dezvoltarea personală este un subiect prezent peste tot și pentru toate vârstele. Care sunt însă motivele pentru care dorim să ne îmbunătățim abilitățile? Cele două obiective care ne motivează pe parcursul vieții, scopul tuturor acțiunilor noastre, este să fim fericiți și să avem succes. Ne dorim un sentiment de mulțumire, de împlinire, de sens al vieții. Ne dorim să facem o diferență, să avem un impact, să lăsăm o moștenire.
De ce totuși atât de puțini oameni pot spune că sunt fericiți și că au succes. Unii au firi optimiste și spun că sunt fericiți dar cumva nu reușesc să-și împlinească planurile sau unii sunt bogați și puternici dar nu sunt fericiți.
SoulKids are ca obiectiv să pună în mâna copiilor instrumentele necesare pentru a-și croi ei singuri succesul și fericirea.
Creatorul SoulKIds, Vikas Malkani, a identificat 2 calități absolut necesare pentru a ne duce pe drumul cel bun și anume stima de sine și lucrul în echipă.
Ce înseamnă stima de sine? Înseamnă să ne consideram noi pe noi înșine valoroși, speciali, capabili. Deși pare surprinzător, mulți dintre noi își trăiesc viața fără să creadă despre ei că sunt valoroși, că sunt speciali, că sunt aici cu un scop. Ce consecințe are asta? Cineva care are stima de sine are visuri înalte pe care crede că și le poate împlini. Acțiunile acestuia, în consecință, sunt mai puternice și își ating scopul.

Dream it, wish it, do it 

Cel care nu are stimă de sine va fi mereu șovăielnic, va avea visuri mărunte și chiar și pe acestea  se va îndoi că le poate îndeplini.
Prima condiție ca să poți să realizezi orice iți propui este să crezi că poți.

„Dacă crezi că poți, sau dacă crezi că nu poți, ai dreptate” – Henry Ford

Iată de ce, unul din punctele principale pe care le atingem în timpul programului este să-i facem pe copil să înțeleagă că fiecare din ei este special, unic și extraordinar. Că nu mai este nimeni ca el în toată lumea asta și că toate visurile lui vor deveni realitate dacă își asumă responsabilitatea împlinirii lor. Dacă pe un adult ar trebui să îl convingi de asta, copilul te crede și o ia ca atare.

A doua calitate este lucrul în echipa și asta pentru că nici un om nu este o insulă, tot timpul vieții noastre interacționăm cu alții. Trebuie să învățăm empatie, comunicare, lucrul împreună.

La SoulKids copiii învață ce este aceea o echipă, cum se comportă în situația de coechipier și cum se comportă în situația de lider. Învață să lase la o parte orgoliile și opiniile lor și să împărtășească scopul comun, învață să urmeze instrucțiuni, învață să dea instrucțiuni, învață să comunice. Învață că uneori ne alegem noi echipa dar uneori suntem în situația să lucram împreună cu oameni noi. In timpul programului ei chiar interacționează și formează echipe cu copii pe care ii întâlnesc prima dată.

Alături de aceste doua calități esențiale ii învățăm pe copii să aibă încredere în ei, să gândească pozitiv, să aibă o minte deschisă să-și asume responsabilități, să aibă un plan și să fie perseverenți în îndeplinirea lui, să se pună la adăpost de bullying și de influențe negative, să-și gestioneze frica sau că ceea ce cred devine real pentru ei.

Închei prin a vă spune povestea lui Joseph Schooling, Un singaporez care a visat să devină înotător și îl avea ca idol pe Michael Phelps. După ani de antrenament, la olimpiada de la Rio, în 2016, Joseph Schooling l-a învins pe idolul său, Michael Phelps, la proba de fluture și a primit prima medalie olimpică de aur pentru Singapore.

Joseph Schooling este acum erou în Singapore, dar el a pornit cu un vis, cu determinare și cu multă muncă. Singura piedică în calea împlinirii visurilor noastre suntem chiar noi înșine.

Oferiți copiilor dumneavoastră experienta SoulKids pentru ca ei să viseze departe și să-si îndeplinească visurile.

[maxbutton id=”4″ url=”http://www.danailies.ro/events” ]

 

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.