fbpx
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Înțelegem Stima de sine – 6 Ședințe de Life coaching

mai 20 @ 19:00 - 20:30

600RON
stima de sine

Înțelegem Stima de sine – 6 Ședințe de Life coaching

 Pentru copii de 9-13 ani luni 20, 27 mai, 3, 10, 17, 24 iun 19:00-20:30

Stima de sine este o condiție prealabilă dezvoltării. Dacă ar fi să punem stima de sine în contextul ierarhiei nevoilor ale lui Maslow, atunci ea ar fi alături de nevoile de bază cum sunt siguranța și conexiunea. 

Un copil fără stimă de sine nu va reuși să-și găsească motivația să facă o acțiune pentru că el are convingerea că nu poate sau că nu i se cuvine. Iată de ce, înainte să-și ia zborul, copilul trebuie să stea bine cu picioarele pe pământ. Înainte să vadă că poate, el trebuie să creadă că poate. 

Stima de sine nu este un concept abstract, ea reprezintă motivație și acțiune. 

Cum îl ajutăm pe copil să-și dezvolte stima de sine? Ajutându-l să creeze o relație benefică cu el însuși, să se vadă pe sine într-o lumină favorabilă, să creadă că are valoare și că este competent. Stima de sine este reputația pe care el și-o clădește în fața lui, ea vine din interior și nu este legată de aprobarea sau validarea celorlalți.

Sigur că părinții au un rol definitoriu în asigurarea mediului în care stima de sine să poată să crească, dar pe de altă parte copiii pot beneficia de înțelepciunea care vine de la un mentor sau un coach.

Este ceea ce eu îmi propun să fac aici.

Atelierul a fost inspirat de cartea ‘The 6 Pillars of Self esteem’ scrisă de Nathaniel Branden. 

Mi s-a părut că el sintetizează cel mai bine esența stimei de sine în aceste 6 piese de puzzle: Prezență, Acceptare, Responsabilitate, Asertivitate, Menire și Integritate. 

Fiecare piesă are un rol în creșterea stimei de sine. Explicarea lor în mod practic, astfel încât copiii să le înțeleagă în profunzime, îi poate ajuta pe ei să-și crească stima de sine, să se privească pe ei într-o lumină mai bună.

Iată ce vom face în cele 6 ședințe de Life coaching:

Ședința 1:

Prezență -ceea ce înseamnă capacitatea de a trăi cu picioarele pe pământ, conștient și capabil să evaluez în mod realist situația în care mă aflu în prezent. Asta înseamnă să fiu în legătură cu cele 4 componente ale unei experiențe conștiente și anume: cele 5 simțuri, ce se întâmplă în corpul meu, ce se întâmplă în mintea mea și ce se întâmplă în relația cu ceilalți, să pot face diferența dintre fapt și opinie, să îmi pot da seama dacă acțiunile mele sunt aliniate cu interesele și obiectivele mele, să îmi pot vedea și corecta greșelile, să am o dorință de a îmi lărgi orizontul și de a învăța, să pot să evaluez dacă acționez emoțional sau impulsiv.

Ședința 2:

Acceptare -Fără să mă accept pe mine așa cum sunt, stima de sine nu este posibilă. La nivelul cel mai profund, acceptarea înseamnă să fiu de partea mea, să nu fiu într-o relație conflicttuală cu mine însumi, să cred că merit să exist și că pot să mă privesc cu respect. Al doilea nivel este dorința noastră de a avea experiența a cine suntem pe deplin, fără să negăm sau să evităm anumite părți ale noastre. Să acceptăm că gândim ceea ce gândim, simțim ceea ce simțim, am făcut ceea ce am făcut, suntem ceea ce suntem. Refuzul de a privi orice parte a noastră ca nefiind noi. Al treilea nivel este compasiunea pentru noi înșine.

Ședința 3:

Responsabilitate – responsabilitate înseamnă că eu sunt acela care trebuie să-și asume responsabilitatea propriei vieți, Nimeni nu poate să trăiască viața mea în locul meu, și nimeni nu poate să știe ce mi se potrivește mai bine decât eu. Sunt responsabil pentru alegerile și deciziile mele, pentru comportamentul meu față de alți oameni, pentru cum îmi organizez timpul,  pentru cum comunic cu ceilalți. 

Ședința 4:

Asertivitate – Capacitatea de a-mi exprima într-un mod asertiv nevoile și dorințele, capacitatea de a-mi apăra interesele, fără ca în acest. demers să afectez pe altcineva. Înseamnă să gândesc cu mintea mea și să fiu capabil să-mi susțin ideile. 

Ședința 5:

Menire – a crede că pot să fac o diferență în lume cu propriile mele acțiuni. Fiecare dintre noi s-a născut cu un potențial, cu o promisiune, care ne spune ‘Depinde de tine să devii cine vrei să devii’, dar mulți dintre copiii noștri nu-și pun deloc întrebarea cine vreau eu să devin,ce este important pentru mine, cum aș vrea să fie viața mea. Atunci când potențialul lor nu este valorificat, ei vor simți golul acela pe care îl aduce lipsa sentimentului de împlinire, că faci ceea ce ești menit să faci.

Ședința 6:

Integritate – integritatea înseamnă să fiu autentic. Idealurile, convingerile, comportamentele și valorile mele sunt în armonie. Îmi respect promisiunile, sunt de încredere, fac ceea ce spun că fac și nu fac ceea ce spun că nu fac. Îi tratez pe ceilalți într-un mod just.

Totul va fi transmis prin povești și activități care sunt menite să îi ajute pe copii să înțeleagă la nivel profund cele 6 concepte. 

Scopul atelierului este să-i ajute pe copii să înțeleagă și să-și dezvolte stima de sine. 

Dacă vrei să îl înscrii pe copilul tău la aceste ședințe de Life coaching, te rog completează formularul de mai jos:

Detalii

Dată:
mai 20
Oră:
19:00 - 20:30
Cost:
600RON
Etichete Eveniment:
, , , ,

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.