Programul este predat de: Ioana Târziu – psiholog cu peste 10 ani de experiență în lucrul cu copiii, și Dana Ilies – Life Coach și Mentor pentru copii, în urma unui training urmat în Singapore la SoulKids – Essential Life Skills for Children. 6 ani de experiență în lucrul cu copiii, din care 2 ani în Singapore.
MORE – Motivation, Opportunities, Respect, Education
Tu știi cum va arăta viitorul?
Vor fi oare notele mari de la școală suficiente pentru a-i asigura o viață bună?
Vor fi cunoștințele pe care le acumulează astăzi copiii noștri la școală suficiente pentru a-i ajuta să se descurce în viață?
Oare este IQ-ul copilului o garanție a succesului?
Credeți că pe Albert Einstein l-a ajutat mai mult IQ -ul sau puterea imaginației sale să revoluționeze lumea fizicii?
Nu se îndoiește nimeni că școala, așa cum este ea astăzi, este menită să standardizeze și să uniformizeze copiii.
Cum să măsori creativitatea, curiozitatea, imaginația unui copil printr-un test standardizat?
Pentru școală, a dezvolta aceste abilități copiilor ar fi o foarte mare bătaie de cap, pentru că fiecare copil este unic. Cum să tratezi diferențiat o clasă de 30 de copii în 45 de minute, este imposibil. Și atunci se merge pe calea ușoară, copiilor li se predau cunoștințe standard, unde criteriul principal nu este ca aceste cunoștințe să fie utile, ci să fie ușor de măsurat. Toții copiii stau în bănci, ascultă un profesor care stă în fața lor (și care se vrea o autoritate în fața copiilor, nu o persoană care își dorește să le aprindă curiozitatea și interesul), și apoi sunt evaluați standardizat și notați pentru nivelul la care au reținut aceste cunoștințe.
Noi părinții ne vedem obligați să ținem pasul, și contribuim și noi de acasă la uniformizare, împingându-l pe copil să petreacă ore nesfârșite făcând teme, și subliniind cât de important este ca el să ia note mari și să fie cuminte la școală.
Copiii se nasc curioși și dornici să învețe, însă după primii ani de școală ei sunt predominant plictisiți și lipsiți total de interesul de a învăța.
Mai mult decât atât, sistemul școlar actual îi pune pe copiii noștri în competiție, îi notează, îi clasifică. Astfel ei învață că valoarea lor este strâns legată de cum se situează în comparație cu ceilalți. Ba mai mult, ei pot crede că merită să fie iubiți sau acceptați doar dacă se ridică la nivelul standardelor cerute de sistem.
Întotdeauna când mă compar, există destul de multe șanse să ies în dezavantaj, mai ales că nu suntem toți croiți la fel. Dacă colegul meu este bun la matematică, eu pot fi bun la română, sau la arte, și asta este absolut ok.
În cursa asta de a dovedi cât de bun sunt în comparație cu celălalt, ce se pierde este ceea ce îl face pe copil special, pentru că atenția lui merge la ce anume standarde impuse trebuie să atingă și nu la ce calități îl fac pe el special sau la ce puncte forte are.
Și atunci când ceva lucrează împotriva firii, desigur se creează dezechilibre, iar ceea ce credem noi că este stimă de sine devine EGO. Eu nu mă văd pe mine bun decât dacă apar într-o lumină favorabilă comparativ cu ceilalți.
Acum este poate mai important ca oricând să schimbăm asta, pentru că vremurile sunt de așa natură.
Nu știm cum va fi viitorul, dar cu siguranță schimbările vor fi unele dramatice. Copiii care au mers la școală anul acesta, vor ieși la pensie în anul 2079. Vă puteți imagina cum va arăta lumea atunci?
Nu putem schimba școala, dar putem compensa ceea ce el nu face la școală.
În viitor, nu IQ -ul ci inteligența emoțională și capacitatea de a se integra social și de a coopera cu ceilalți vor face diferența în viața copilului tău. Ajută-l să dobândească abilitățile care îl vor face să fie un învingător, indiferent de circumstanțele exterioare.
Înscrie-l la MORE – Educație cu Rost:
Modulul pe care vi-l propunem îmbină poveștile terapeutice cu exerciții și jocuri interactive și educative. Vom aplica testul familiei și al arborelui și veți primi interpretarea acestora.
Împreună ne jucăm, povestim, ne dezvoltăm latura oratorică și ne învingem temerile. Învățăm să ne mișcăm, datorită orelor de mișcare scenică și aflăm că noi putem schimba lumea prin atitudinea noastră.
Alte beneficii pe care modulul pe care vi-l propunem la oferă: dezvoltă încrederea în forțele proprii, ne ajută la integrarea în grup, dezvoltă calități de lider, definește personalitatea, crește capacitate de concentrare, creează un dialog inter constructiv, dezvoltă capacitatea de lucru în echipă și de cooperare, capacitatea de a învăța rapid, inteligenta socială, gândirea critică și creativă.
Îi ajutăm pe cei mici să-și dezvolte inteligența emoțională, cea care ne ajută întreaga viață să ne dezvoltăm și să ne integrăm.
Teme discutate la cursul de educație nonformală:
- Consiliere vocațională
- Aplicarea testului arborelui
- Încrederea
- Frica
- Atenția
- Gânduri, nevoi, sentimente
- Perseverența
- Pot să fac o difereță în lume
- Visează departe
- Urmează-ți inima
- Timpul prieten sau dușman
- Tu nu ești lucrurile pe care le ai
- Stima de sine
- Răbdarea
- Justa măsură
- Acțiunea aduce rezultate
- Efortul este cheia reușitei
- Învăț eficient
- Despre mindfulness
- Fii recunoscător
- Greșeala înseamnă o lecție
- Gândește pozitiv
- Mintea noastră
- Gândirea creativă
- Cum ne înmulțim talanții
- Cum gestionam eșecul
- Comunicarea armonioasă în familie
- Limbajul iubiri
- Inteligența socială
- Cum ne motivăm/ Cum ne păstrăm motivația
- Comunicare și lucru în echipă
- Succes
- Empatia
- Înțelepciune sau răzbunare
- Emoții, sentimente
- Exerciții dedicate dezvoltării inteligenței emoționale
- Bullying
- Art terapie
- Atitudinea de împotrivire
- Cum gestionăm stresul cotidian
- Arta negocierii
- Povești terapeutice
- Consiliere vocațională
Modulul este conceput pentru 42 de teme, câte o ședința pe săptămână. Câtorva dintre temele esențiale, adaptat nevoilor grupei, le vom acorda doua ședințe. Un atelier durează o oră și jumătate, și este în fiecare miercuri la ora 18:00 la Casa cu Rost, Str Blănari 23.
Lectorii cursului de educație nonformală pentru copii sunt Ioana Târziu – psiholog și Dana Ilieș – Life coach
Cost ședință : 50 de lei. Atelierul se achită lunar – 200 lei / luna sau 250 lei în funcție de nr. ședințe din luna calendaristică.
Înscriere pe Tel/Whatsapp: 0733286234 sau pe email la info@danailies.ro