fbpx

Acasă este prima școală a copilului și părinții sunt primii dascăli. Vikas Malkani, creatorul SoulKids, împărtășește 8 sfaturi pentru ca părinții sa fie o inspirație pentru copiii lor în fiecare zi.
Copiii învață observând părinții, prin puterea exemplului, nu numai din ceea ce ei le spun. Părinții ar trebui să știe că felul cum se comportă, și cum vorbesc, îl influențează pe copil fie în bine fie în rău.
Ca părinți, noi ne influențăm copilul continuu indiferent că dorim asta sau nu, și indiferent dacă suntem un bun exemplu sau nu.
Pentru a fi o inspirație și un exemplu ar trebui în primul rând să ne asumăm responsabilitatea asupra propriei vieți precum și rolul pe care vrem să-l jucăm în viața copilului nostru.

Acestea sunt 8 sfaturi practice care vă vor face un exemplu bun de urmat:

 1. Acceptă responsabilitatea asupra vieții tale. Indiferent ce se întâmplă acum în viața ta și modul în care percepi și reacționezi la asta este o reflecție a ta. La cel mai adânc nivel, experiența ta de viață este rezultatul dorințelor și alegerilor, a acțiunilor și reacțiilor tale de până acum.
  Acceptă asta și asumă-ți responsabilitatea și controlul asupra vieții tale. Controlează și ceea ce viața ta este acum precum și ce vrei să fie ea în viitor.
  Hotărăște ca, doar pentru astăzi, nu te vei enerva, nu te vei îngrijora și vei fi recunoscător indiferent ce îți aduce ziua.
 2. Ai o viziune pentru viața ta. Încearcă să ai obiective clare, acestea vor fi ca un far care te va călăuzi să mergi înainte. Un obiectiv te motivează și te ajută să acționezi concentrat în sensul atingerii lui.  A nu avea un obiectiv înseamnă să îți risipești energia în orice direcție fără un scop anume. Țelurile ne fac puternici.
 3. Scapă de resentimente și vină. Alege să nu-ți risipești viața în judecăți despre trecut sau griji pentru viitor. Este important să conștientizezi că, dacă ai resentimente pentru cineva sau ceva care te-a rănit în trecut, acestea te vor face să fii sclavul lor în prezent.
 4. Alege beneficii pe termen lung în loc de recompense imediate. Încearcă să renunți la orice dorință, gând sau acțiune care promite recompense temporare sau imediate dar care pot avea ca rezultat un conflict sau tensiuni.
 5. Urmează-ți pasiunile și găsește un job pe care îl faci cu drag. Viața ta se va schimba, și totul se va alinia, când îți place ceea ce faci. Succesul îți va fi asigurat pentru că munca ta va fi o plăcere pentru tine.
 6. Fi orientat spre acțiune. Rezultatele vin numai din acțiuni și nu din vorbe sau gânduri. Ca să înveți să înoți trebuie să te uzi. Amintește-ți că nici cea mai buna strategie din lume nu aduce rezultate fără acțiune. Gândirea excesivă duce mai degrabă la stres care se va reflecta în ceea ce întreprinzi.
 7. Ai răbdare. Fii gata să aștepți  recompensa pentru eforturile tale. Un părinte puternic este un părinte răbdător. Ia timp din când în când să fii cu tine însuți și să-ți asculți inima, să-ți controlezi intențiile, să-ți reevaluezi obiectivele și acțiunile.
 8. Alege să fii optimist. Întotdeauna ai 2 opțiuni în orice situație: să te plângi ca e întuneric sau să aprinzi o lumină. Alege atitudinea pozitivă indiferent de situație, pentru că această alegere produce consecințe  diferite. O atitudine pozitivă te va face un exemplu bun de urmat pe când o atitudine negativa îl va influența în rău pe copil.

Dacă vrei să participi la Webinarul Gratuit de Ziua Copilului, marți 01 iunie la ora 20:00, te rog completează formularul de înscriere de mai jos:

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.