fbpx

Auto-cunoașterea este una dintre cele 17 calități considerate esențiale de către creatorii SoulKids pentru viitorul oricărui copil. Auto-cunoașterea presupune 3 componente: înțelegere, acceptare și recunoaștere.

Înțelegere înseamnă să fiu capabil să observ gândurile și emoțiile mele astfel încât să pot învăța cine sunt, dar în aceeași măsură și cine nu sunt, care sunt punctele mele forte și care sunt punctele mele slabe, care sunt înclinațiile mele și care sunt lucrurile pe care nu le fac cu plăcere, ce mă bucură și ce-mi aduce stres, ce-mi place și ce nu–mi place. Atunci când ajung să mă cunosc pe mine, îmi voi urma inima și intuiția, și astfel voi fi capabil să fac alegerile care mi se potrivesc cel mai bine. Exercițiul ăsta de auto-cunoaștere, mă va ajuta să devin empatic și să pot observa în același timp calitățile celor din jurul meu. Până nu învăț să mă înțeleg pe mine, îmi va fi greu să pot înțelege pe altcineva cu adevărat.

Acceptarea înseamnă să mă plac pe mine așa cum sunt eu. Să conștientizez că sunt unic și special, și să nu-mi doresc să fiu ca altcineva. Atunci când mă accept așa cum sunt, stresul de a încerca să mă prefac pentru a fi pe placul cuiva dispare, și eu voi putea descoperi calitățile care mă fac pe mine special. Atunci când sunt autentic, voi fi motivat de resorturile mele interioare, și asta mă va face puternic, pentru că voi ști că depinde doar de mine să devin orice îmi doresc să devin.

Recunoaștere înseamnă să cred despre mine că sunt valoros și că pot contribui la lumea în care trăiesc. Recunoașterea mă va ajuta să descopăr resursele mele interioare, punctele mele forte și să le dezvolt pentru a fi astăzi mai bun decât am fost ieri. Recunoașterea mă va face rezilient și optimist. Voi putea crede despre mine că pot reuși să fac lucruri importante.

În 3 ore de coaching, copilul tău va înțelege și va exersa toate aceste trei componente ale auto-cunoașterii.

Filozofia SoulKids este că fiecare copil se naște cu un potențial, noi ne propunem să-l ajutăm pe copil să descopere și să folosească acest potențial pentru a deveni cea mai bună variantă a sa care poate fi.

‘Who I can be it’s up to me’ – Vikas Malkani, creatorul SoulKids

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.