fbpx

Harta empatiei poate fi un instrument important pentru a înțelege legătura dintre gândurile, emoțiile și acțiunile noastre.

Descrierea activității: Creați o suprafața generoasă pe care să puteți scrie, fie o planșă mai mare, care să poată fi împărțită în secțiuni, fie 4 file de hârtie albă A4 puse pe masă. În mijlocul planșei desenați un cerc în care scrieți: familia noastră.

Pe cele 4 secțiuni în care împărțim foaia mare, sau pe fiecare hârtie A4, desemnăm următoarele secțiuni: ce gândesc, ce simt, ce spun, ce fac.

Fiecare persoană care participă primește fie post it notes de culori diferite, fie chiar culori diferite, și completează în fiecare secțiune.

Pentru a-i face pe copii să înțeleagă, puteți începe cu exemplul dumneavoastră: ‘când mă gândesc că voi face greșeli’ sunt ‘anxios’ și spun ‘nu vreau să fac asta’

Apoi încurajați-i pe copii să facă și ei această conexiune între ce gândesc, ce simt, ce spun, ce fac.

În cazul în care aveți oportunitatea, ați putea evidenția că, uneori, ceea ce spunem este foarte diferit de ceea ce gândim sau simțim, și încercați să dezvoltați o discuție în jurul acestui subiect.

În al doilea rând, puteți merge mai adânc cu discuția, și remarca faptul că, atunci când ceva în realitatea mea nu este pozitiv, trebuie să merg să găsesc gândul meu legat de această situație. Atunci când schimb gândul, mi se va schimba și realitatea.

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.