You are currently viewing Ce sunt Life-Skills si la ce folosesc

Ce sunt Life-Skills si la ce folosesc

Definiția din Wikipedia spune:

“Life skills are abilities for adaptive and positive behaviour that enable humans to deal effectively with the demands and challenges of life.”

În traducere: abilitatea de a avea un comportament pozitiv și adaptabil care dă posibilitatea unei persoane (adult sau copil) să se descurce și sa facă alegeri corecte în diverse situații în viața de zi cu zi.

Life – Skills sunt instrumente care îi arată copilului calea spre succes și fericire și îl învață în același timp cum să ignore influențele negative care ar putea apărea în jurul lui.

Școala oferă copilului o pregătire academică și deci în mare parte teoretică. Copilul dobândește cunoștințe și asta este foarte important, însă în viața lui de zi cu zi copilul interacționează în mod constant cu lumea exterioară. În fiecare moment el face o alegere sau este pus în fața unei situații.

Putem oare să ne asigurăm că el va face întotdeauna alegerea corectă, o alegere care îl va ajuta să se dezvolte și să crească frumos?

Putem fi lângă el în fiecare moment al fiecărei zile să îl ajutam să facă alegerea potrivită?

Desigur nu.

Ce putem face însă este să îi dăm instrumentele care îl ajută în luarea unei decizii. Să-i dăm puterea de a analiza și de a răspunde într-un mod constructiv oricărei situații.

Care sunt instrumentele astea?

  • Încrederea în sine – îl va face pe copil încrezător în forțele sale, capabil să-și susțină părerile și să ignore influențele negative.
  • Gândirea pozitiva – îl ajuta pe copil să privească partea bună a lucrurilor. Să asculte mai degrabă cuvinte care îl încurajează, persoane care îl ajută sa crească.
  • Lucrul în echipa – o condiție pentru a avea succes este să știi să lucrezi cu alții. Nimeni nu poate ajunge departe de unul singur.
  • Perseverența – Îl învață pe copil că succesul nu vine imediat, că pentru a atinge succesul trebuie să muncești, să poți sa înveți din eșecuri, să nu te lași învins de obstacole și să încerci din nou până vei reuși.
  • Să aibă o minte deschisă – Să fie dispus să încerce lucruri și experiențe noi. Să nu judece lucrurile înainte de a le încerca. Să nu judece persoanele înainte de a le cunoaște. Să spună da oportunităților care apar în viața lui.
  • Focus – Să aibă un plan pentru viitor și să facă pași spre realizarea lui.

Un copil echipat cu aceste instrumente va fi un copil echilibrat, fericit și care se va bucura din plin de viață.

Si mai important este că aceste abilități vor rămâne cu copilul pentru totdeauna. Ele vor deveni practic un mod de viață și îi vor asigura mereu succesul și fericirea personală.

SoulKids este un program unic și transformational,oferiți copilului dumneavoastră experiența SoulKids și veți vedea diferența.

[maxbutton id=”4″ ]