fbpx

Definiția din Wikipedia spune:

“Life skills are abilities for adaptive and positive behaviour that enable humans to deal effectively with the demands and challenges of life.”

În traducere: abilitatea de a avea un comportament pozitiv și adaptabil care dă posibilitatea unei persoane (adult sau copil) să se descurce și sa facă alegeri corecte în diverse situații în viața de zi cu zi.

Life – Skills sunt instrumente care îi arată copilului calea spre succes și fericire și îl învață în același timp cum să ignore influențele negative care ar putea apărea în jurul lui.

Școala oferă copilului o pregătire academică și deci în mare parte teoretică. Copilul dobândește cunoștințe și asta este foarte important, însă în viața lui de zi cu zi copilul interacționează în mod constant cu lumea exterioară. În fiecare moment el face o alegere sau este pus în fața unei situații.

Putem oare să ne asigurăm că el va face întotdeauna alegerea corectă, o alegere care îl va ajuta să se dezvolte și să crească frumos?

Putem fi lângă el în fiecare moment al fiecărei zile să îl ajutam să facă alegerea potrivită?

Desigur nu.

Ce putem face însă este să îi dăm instrumentele care îl ajută în luarea unei decizii. Să-i dăm puterea de a analiza și de a răspunde într-un mod constructiv oricărei situații.

Care sunt instrumentele astea?

Un copil echipat cu aceste instrumente va fi un copil echilibrat, fericit și care se va bucura din plin de viață.

Si mai important este că aceste abilități vor rămâne cu copilul pentru totdeauna. Ele vor deveni practic un mod de viață și îi vor asigura mereu succesul și fericirea personală.

SoulKids este un program unic și transformational,oferiți copilului dumneavoastră experiența SoulKids și veți vedea diferența.

[maxbutton id=”4″ ]

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.