fbpx

De obicei, înainte de începerea programului SoulKids propriu-zis avem întotdeauna pregătite creioane colorate și foi pe care copiii să deseneze sau coloreze.
Acest băiețel era așa putin timid când a venit cu tatăl lui, sigur nu știa la ce să se aștepte și parcă nu ar fi vrut să stea. L-am întrebat dacă ar vrea să deseneze sau coloreze și a răspuns că nu. Printr-o minune parcă mi-a trecut prin gând să-l întreb dacă vrea să construim avioane de hârtie.
Imediat s-a relaxat și plin de entuziasm s-a așezat pe parchet, a luat o foaie și a început să construiască un avion.
Am rămas uimită de cât de complex era, și ce bine zbura avionul lui, iar ceilalți copii au întrerupt imediat joaca lor și au început și ei să construiască avioane de hârtie. Era însă limpede că nici unul dintre noi nu puteam construi un așa avion.
L-am rugat atunci să ne învețe și pe noi cum se face avionul iar el imediat a început să deseneze schema din imaginea de sus.
I-am mulțumit și am mers mai departe cu programul SoulKids.
In a doua zi de program, cu copiii care au venit mai devreme am încercat să construim un avion de hârtie după schema de ieri, nu am reușit însă. I-am spus băiețelului când a venit că nu ne-am descurcat, iar el m-a lămurit că de fapt unde este linia punctată trebuie să întorci foaia pe partea cealaltă, lucru pe care noi nu-l făcuserăm.
Tot el imediat după asta mi-a spus:  „Uite am să-ți desenez o schema mai simplă”
Si mi-a desenat schema de mai jos:

Sunt recunoscătoare în fiecare clipă că am oportunitatea să interacționez, susțin, incurajez prin acest program niște copii minunați, și că ei au răbdare cu noi și ne învață la rândul lor o mulțime de lucruri.

googlee8ad387c4ffb473f.html

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.