fbpx

Zilele acestea am citit pe Edupedu un articol în care sunt explicate datele care reies din testele PISA despre gândirea creativă a copiilor din România:

Elevii români manifestă înclinații creative peste media OCDE și apreciază sprijinul profesorilor, dar nu le pot transforma în gândire creativă performantă, o competență cheie pentru noile generații-

Fișa de țară pentru noile date PISA 2022

Ce înțelegem de aici este faptul că, deși copiii noștri dobândesc în școală cunoștințe teoretice care să le asigure premizele pentru gândirea creativă, și mai mult, au și înclinații creative, ei nu au capacitatea de a aplica aceste cunoștințe în viața reală astfel încât să poată influența în mod creativ circumstanțele în care se află. 

Din experiența mea de lucru cu copiii vă pot spune cu siguranță că, atunci când ei sunt puși în situația de a-și explora și aplica gândirea creativă, lucruri extraordinare se întâmplă. Ei descoperă cu surprindere că pot fi creativi și această realizare rămâne mereu cu ei.

Vacanța de vară este momentul perfect pentru a evada din rutina zilnică și a explora lumea. După un an școlar plin de structură și obligații, este momentul să profităm de vacanță pentru a-i ajuta pe copii să-și dezvolte gândirea creativă.

Călătoriile și experiențele noi sunt o sursă inepuizabilă de inspirație, care pot stimula gândirea creativă a copiilor. Vă îndemn deci să transformați vacanța într-o aventură de învățare altfel. 

Iată câteva sfaturi despre cum să faceți asta:

1. Planificarea călătoriei: o lecție de organizare și luare a deciziilor:

2. Experimentarea de locuri noi: o sursă de inspirație și curiozitate:

3. Învățarea prin experiență: consolidarea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților:

4. Reflecția asupra experiențelor: dezvoltarea gândirii critice și a creativității:

Prin planificarea atentă a călătoriilor și prin încurajarea explorării și a învățării prin experiență, puteți transforma vacanța de vară într-o adevărată aventură pentru copiii voștri, o aventură care le va stimula curiozitatea, creativitatea și gândirea critică.

Mai mult decât atât, experiența asta pe care o veți avea împreună cu ei vă va aduce mai aproape.

Tuturor vă doresc o vacanță frumoasă plină de experiențe de neuitat!

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.