fbpx

Vacanța este un timp de descoperire și conectare, e un timp pe care am putea să-l folosim pentru a face toate acele lucruri pe care am vrut să le facem tot anul, dar niciodată nu am găsit timpul necesar. Ce ar fi să descoperiți ce este important pentru voi și copiii voștri?

Vă propun aici o activitate interesantă pe care să o faceți cu copiii voștri în vacanță.

Fotografiază ce este important pentru tine și dă sens vieții tale.

Activitatea constă în a vă propune ca, timp de o săptămână, să faceți 10-12 fotografii ale unor lucruri, persoane, locuri, care fac viața voastră să aibă sens și semnificație, și care sunt importante pentru voi. Dacă nu reușiți să întâlniți persoanele sau să vizitați locurile sau să aveți în față lucrurile, puteți fotografia fotografii ale persoanelor, locurilor sau lucrurilor.

După o săptămână, vă reuniți și fiecare membru al familiei descrie fotografiile pe care le-a făcut. La fiecare dintre fotografii va răspunde la întrebarea: ‘De ce este această fotografie semnificativă pentru mine?’

Acest exercițiu are mai multe beneficii:

Exercițiul își va dovedi utilitatea atunci când este făcut cu intenția de a descoperi și reflectând, astfel încât selecția să fie una semnificativă pentru noi.

Un sistem de valori este foarte important, pentru că el ne ajută să facem în viață alegerile care ni se potrivesc cel mai bine, este precum luminile de pe pista de aterizare pe timp de noapte, ne dau sensul în viață, astfel ca noi să mergem înspre a ne împlini menirea.

Copiii noștri își pot forma un sistem de valori împreună cu noi, astfel încât ei să simtă că aparțin și că sunt o parte importantă a familiei.

Aș fi recunoscătoare dacă ați împărtăși cu mine și comunitatea noastră experiențele voastre în urma acestei activități. Pe cele mai interesante le voi publica într-un blog, astfel încât să putem beneficia cu toții în urma experiențelor împărtășite aici.

Vă doresc succes!

Înscrie-te la Newsletter

Și vei primi informații utile despre educație și parenting

Rezervă o conversație gratuită aici

Află cum îl poate ajuta life coachingul pe copilul tău!

Completează formularul de mai jos și eu te voi contacta pentru a stabili împreună ziua și ora întâlnirii.

Îți voi răspunde într-un interval de 24 de ore.